Ελλάδα

Άγρια συμπλοκή μαθητών έξω από σχολείο στο Λαύριο - Αναζητείται 16χρονος δράστης

Άγρια συμπλοκή μαθητών έξω από σχολείο στο Λαύριο - Αναζητείται 16χρονος δράστης
Συμπλοκή ανηλίκων σημειώθηκε λίγο πριν τις 11:00 στο 1ο ΕΠΑΛ Λαυρίου.

Από τη συμπλοκή έχουν τραυματιστεί δύο ανήλικοι από αιχμηρό αντικείμενο ενώ έχουν γίνει περισσότερες από 13 προσαγωγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητείται ενας 16χρονος ως δράστης.

Οι συμπλοκές μεταξύ μαθητών είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Μάλιστα, τα επεισόδια τις περισσότερες φορές συνοδεύονται και με βιντεοσκόπηση των επεισοδίων, με το βίντεο να ανεβαίνει στα social media ως «λάφυρο».

Το πρώτο 8μηνο του 2024 πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 8.978 συλλήψεις ανηλίκων για διάφορα αδικήματα. Το αντίστοιχο διάστημα του 2023 οι συλλήψεις ήταν 6.157.
Τα νούμερα αντί να κατεβαίνουν, παίρνουν την ανιούσα με το φαινόμενο να λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

laurio383_754af.jpeg

Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Αύγουστο του 2024, 666 ανήλικοι έχουν συλληφθεί για άγριες επιθέσεις και ξυλοδαρμούς και 2.050 για κλοπές, ληστείες και διαρρήξεις.

Πλέον στις σχολικές τσάντες αντί για βιβλία, κουβαλούν σουγιάδες και στειλιάρια τα οποία δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν σε βάρος συμμαθητών και συνομηλίκων τους σε μια επίδειξη δύναμης.

Μέσω των social media, γίνονται τα καλέσματα και δίνουν ραντεβού για ξύλο. Πολλά από τα θύματα καταλήγουν στο νοσοκομείο ενώ όσα καταφέρουν να γλυτώσουν γυρνούν σπίτια τους με μώλωπες και εκδορές και δεν αποκαλύπτουν τίποτα σε κανέναν υπό το φόβο μην πάθουν άλλα χειρότερα.

Τους πρώτους 8 μήνες του έτους 3 ανήλικοι συνελήφθησαν για ανθρωποκτονία με δόλο και άλλοι 11 για απόπειρα, την στιγμή που το ίδιο διάστημα πέρυσι είχαμε 3 συλλήψεις για ανθρωποκτονία με δόλο και 1 σύλληψη για απόπειρα.