Παιδεία

Ποιοι μαθητές θα «χάσουν» τρεις ώρες μαθημάτων

Ποιοι μαθητές θα «χάσουν» τρεις ώρες μαθημάτων
Τι θα γίνει με τα μαθήματα στα σχολεία την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου.

Η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερη για τους μαθητές καθώς την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία από τους δασκάλους (ΔΟΕ) αλλά και τρίωρη στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις και των δύο εκπαιδευτικών σωματείων θα επηρεάσουν την ομαλή διεξαγωγή μαθημάτων τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στην Δευτεροβάθμια. Οι μεν μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών ενδέχεται να χάσουν όλη την ημέρα μαθημάτων ή το Ολοήμερο Πρόγραμμα ανάλογα με το πώς θα πράξει ο δάσκαλός του όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά για τους μαθητές σε Γυμνάσια και Λύκεια.

3ωρη στάση εργασίας ανακοίνωσαν οι καθηγητές στην Αττική

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ καλεί τις ΕΛΜΕ της Αττικής να υλοποιήσουν την απόφαση της ΓΣ των Προέδρων (Σάββατο 5/10/2024) σχετικά με τις πειθαρχικές διώξεις των συναδέλφων της ΕΛΜΕ Πειραιά, προκηρύσσοντας 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (8:00-11:00 ή 9:00-12:00), ώστε να παραστούν όλες και όλοι οι συνάδελφοι που επιθυμούν στην κινητοποίηση στην Π.Δ.Ε. Αττικής στις 23 Οκτωβρίου 10:00 π.μ. Επομένως, η τρίωρη στάση εργασίας αφορά αποκλειστικά τους καθηγητές της Αττικής άρα μόνο οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Αττικής θα «χάσουν» τρεις ώρες μαθητών την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι οι καθηγητές τους θα συμμετάσχουν στην στάση εργασίας.