Ελλάδα

Γλυφάδα: Παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα βίντεο στο Tik Tok

Γλυφάδα: Παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα βίντεο στο Tik Tok
Αποτροπιασμό προκαλούν οι αναρτήσεις που ακολούθησαν τον άγριο ξυλοδαρμό 14χρονης στην Γλυφάδα: Σοκάρουν η στοχοποίηση και τα καλέσματα βίας στο Tik Tok.

Την παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκάλεσαν οι δεκάδες αναρτήσεις μίσους που αναρτήθηκαν τα τελευταία 24ωρα στα social media έπειτα από τον ξυλοδαρμό 14χρονης μαθήτριας στη Γλυφάδα.

Από τη μία ανέβηκε το βίντεο ξυλοδαρμού της 14χρονης στο TikTok και από την άλλη δεκάδες βίντεο έχουν ανέβει με απειλές για τις κοπέλες που χτύπησαν τη 14χρονη.

Όπως έγινε γνωστό, στη Διεύθυνση Δίωξης έχουν περιέλθει πλέον διάφορα βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία παραβιάζουν τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων, ενώ παράλληλα έχουν περιεχόμενο που ενθαρρύνει πράξεις βίας.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα για την ταυτοποίηση των ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό, καθώς και για την αποκάλυψη των στοιχείων των διαχειριστών των προφίλ που σχετίζονται με τις αναρτήσεις. 

Τα ευρήματα της έρευνας διαβιβάζονται στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ενημέρωσης της πλατφόρμας, με σκοπό την αφαίρεση των εν λόγω βίντεο.dyo_2_censored_8bb77.jpg

ena_2_312cb.jpg

 

tetarto_90a21.jpg

WhatsApp_Image_2024-09-30_at_11.52.43_1_censored_65fd2.jpg