Ελλάδα

Απόστολος Λύτρας: Παύεται από τα καθήκοντά του για έξι μήνες

Απόστολος Λύτρας: Παύεται από τα καθήκοντά του για έξι μήνες
Ο γνωστός ποινικολόγος μένει εκτός δικαστικών αιθουσών για έξι μήνες με απόφαση του Πειθαρχικού του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Παύση δικηγορικών καθηκόντων για έξι μήνες επέβαλε το Πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στον Απόστολο Λύτρα.

Η απόφαση αυτή τον υποχρεώνει να παραδώσει τη δικηγορική του ταυτότητα και να απέχει από κάθε είδους δικηγορική δραστηριότητα για τους επόμενους έξι μήνες. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 και της εκπομπής το «Πρωινό» ο γνωστός ποινικολόγος δεν θα μπορεί να ασκεί το επάγγελμά του μετά την υπόθεση του ξυλοδαρμού της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου, επίσης ποινικολόγου. 

Η διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση ως μάρτυρα της Σοφία Πολυζωγοπούλου και ακολούθησαν οι εξηγήσεις του Απόστολου Λύτρα, σε έντονη συναισθηματική φόρτιση. Σήμερα (30/9) ωστόσο έγινε γνωστή η ποινή που επιβλήθηκε από το Πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Σημειώνεται ότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι ποινές που προβλέπονται για τους δικηγόρους είναι: η χρηματική ποινή, η οριστική διαγραφή και η παύση καθηκόντων με αναστολή. Παρ’ όλα αυτά για τον Απόστολο Λύτρα αποφασίστηκε να μην υπάρξει αναστολή.

Αυτό που αναμένεται τώρα είναι ο δικηγόρος να ασκήσει έφεση επί της απόφασης στον Άρειο Πάγο.