Ελλάδα

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Δύο τραυματίες πυροσβέστες, μαίνεται η μάχη με τις φλόγες

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Δύο τραυματίες πυροσβέστες, μαίνεται η μάχη με τις φλόγες Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ
Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι πυροσβεστικές δυνάμεις ήρθαν αντιμέτωπες με συνεχείς αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της φωτιάς.

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς που μαίνεται στο Ξυλόκαστρο.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ο ένας έχει ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα και ο δεύτερος τραυματίστηκε στο μάτι από τη βολή του νερού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κατά τη διάρκεια της ημέρας οι πυροσβεστικές δυνάμεις ήρθαν αντιμέτωπες με συνεχείς αναζωπυρώσεις αλλά προς το παρόν η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 390 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 115 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Στην κατάσβεση και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της ελληνικής αστυνομίας. Από αέρος επιχειρούσαν μέχρι και τη δύση του ήλιου, 24 εναέρια μέσα, 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

Μπαράζ μηνυμάτων από το 112

Λόγω της φωτιάς έχουν σταλεί μηνύματα μέσω του 112 σε κατοίκους οικισμών της ευρύτερης περιοχής. Τη Δευτέρα στάλθηκαν μηνύματα από το 112 σε κατοίκους των περιοχών Πύργος, Χελυδόρεο, Ζάχολη, Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη και Άνω Καλλιθέα Ξυλοκάστρου.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, δύο άνθρωποι απανθρακώθηκαν λόγω της φωτιάς, Οι σοροί εντοπίστηκαν από ομάδα ΟΠΚΕ και προανάκριση για τους θανάτους τους διενεργεί η πυροσβεστική.