Ελλάδα

Έντονο ενδιαφέρον των κινέζων για το απολιθωμένο δάσος της Λέσβου

Έντονο ενδιαφέρον των κινέζων για το απολιθωμένο δάσος της Λέσβου
Πρόκειται για την δεύτερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Λέσβο την φετινή χρονιά από φοιτητές Πανεπιστημίων της Κίνας καθώς τον Αύγουστο είχε προηγηθεί αντίστοιχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φοιτητών του Πανεπιστημίου Γεωεπιστημών του Πεκίνου.

Στη Λέσβο βρίσκεται ομάδα φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Nanjing της Κίνας, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ιστοσελίδας stonisi.gr, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα άσκησης πεδίου και να γνωρίσουν την φυσική κληρονομιά, τα γεωλογικά μνημεία και τις προστατευόμενες περιοχές.

Τo Πανεπιστήμιο της Nanjing είναι ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα πανεπιστήμια της Κίνας με κορυφαίους επιστήμονες σε όλους τους τομείς των επιστημών. Η έρευνα στο πανεπιστήμιο της Nanjing εστιάζει στην εξεύρεση καινοτόμων λύσεων σε παγκόσμιες προκλήσεις μέσω πολύπλευρης συνεργασίας με άλλα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για την δεύτερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Λέσβο την φετινή χρονιά από φοιτητές Πανεπιστημίων της Κίνας καθώς τον Αύγουστο είχε προηγηθεί αντίστοιχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φοιτητών του Πανεπιστημίου Γεωεπιστημών του Πεκίνου. Η Λέσβος αναδεικνύεται πλέον σε εκπαιδευτικό προορισμό για την πραγματοποίηση ασκήσεων υπαίθρου φοιτητών Πανεπιστημίων από την Κίνα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Πηγή: stonisi.gr