Ελλάδα

Πότε αναμένονται καταιγίδες στο κέντρο της Αθήνας

Πότε αναμένονται καταιγίδες στο κέντρο της Αθήνας
Την Πέμπτη από τα δυτικά θα εισέλθει στην χώρα μας από τα δυτικά κακοκαιρία και θα πλήξει πολλές περιοχές κυρίως της δυτικής Ελλάδας.

Η κακοκαιρία που θα ξεκινήσει από την δυτική Ελλάδα και θα επεκταθεί αργά προς την υπόλοιπη Ελλάδα, θα έχει «εμμονή» κυρίως σε αυτές τις περιοχές. 

Σύμφωνα με τον Κλέαρχος Μαρουσάκη από την Πέμπτη θα βλέπουμε ότι θα πυκνώνουν οι συννεφιές και θα σημειωθούν βροχές κυρίως στην βορειοδυτική Ελλάδα. Όσο περνάει η ώρα όπως τα φαινόμενα θα κινούνται ανατολικότερα. 

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε πως «η κακοκαιρία αυτή μας προβληματίζει γιατί θα έχει αργή μετατόπιση προς τα ανατολικά - βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Υπάρχει δηλαδή ένας αντικυκλώνας βόρεια - βορειοανατολικά αυτής της κακοκαιρίας με αποτέλεσμα να αλληλεπιδρά αυτή η κακοκαιρία με θαλάσσιες εκτάσεις προς την περιοχή του Ιονίου Πελάγους».

Και πρόσθεσε «Μας προβληματίζει κυρίως για την δυτική Ελλάδα καθώς εκεί η κακοκαιρία θα δείξει μία μεγαλύτερη εμμονή. Μάλιστα στη βορειοδυτική Ελλάδα τις μέρες Πέμπτη με Κυριακή μπορεί να δεχτεί πάνω από 150 τόνους νερού το στρέμμα».

Την Παρασκευή ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για την Αττική προβλέπει θερμοκρασίες πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου. Τέλος στην Αττική ενδεχομένως βρέξει μετά το Σάββατο το απόγευμα ενώ την Κυριακή θα είναι βροχερή μέρα για πολλές περιοχές της χώρας.

Μάλιστα, από το Σάββατο, σύμφωνα με το meteo, η κακοκαιρία θα κινηθεί ανατολικότερα και θα επηρεάσει την Αττική. Μάλιστα, το βράδυ του Σαββάτου αναμένεται να βρέξει σε πολλές περιοχές της Αττικής, συμπεριλαμβανομένου και του κέντρου της Αθήνας. Τις πρωινές ώρες τις Κυριακής αναμένονται σε πολλές περιοχές μέχρι και έντονες καταιγίδες.

Σε κάθε περίπτωση αύριο και μεθαύριο οι μετεωρολόγοι θα δώσουν πιο καθαρή εικόνα και την εξέλιξη της κακοκαιρίας που έρχεται, την πορείας της αλλά και τις περιοχές που αυτή θα επηρεάσει.

meteo381_b674c.jpg

Δείτε την εξέλιξη της κακοκαιρίας που έρχεται σύμφωνα με το windy