Ελλάδα

Απόστολος Λύτρας: Εκτός δικηγορίας για 6 μήνες - «Λυπηρό, θα ασκήσω έφεση»

Απόστολος Λύτρας: Εκτός δικηγορίας για 6 μήνες - «Λυπηρό, θα ασκήσω έφεση» Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ
Αύριο, Τετάρτη, ο Απόστολος Λύτρας πρέπει να παραδώσει τη δικηγορική ταυτότητά του.

Προσωρινή παύση 6 μηνών από τα δικηγορικά του καθήκοντα, χωρίς αναστολή, αποφάσισε το πειθαρχικό Συμβουλίου του ΔΣΑ για τον Απόστολο Λύτρα.

Η πειθαρχική καταδικαστική απόφαση επιδόθηκε σήμερα στον κατηγορούμενο για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά της γυναίκας του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου και αύριο θα πρέπει να παραδώσει τη δικηγορική του ταυτότητα, καθώς η ποινή δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ο 52χρονος ποινικολόγος πρόσφατα αποφυλακίστηκε από το σωφρονιστικό κατάστημα του Ναυπλίου και πλέον περιμένει τη δίκη του για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά της 37χρονης γυναίκας του.

Απόστολος Λύτρας: Πληροφορήθηκα την παύση από τα ΜΜΕ

Στην πρώτη του αντίδραση μετά την απόφαση να παυθεί από τα καθήκοντά του, ο Απόστολος Λύτρας δήλωσε ότι το πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ, κάτι που χαρακτήρισε πολύ λυπηρό.

Ο ποινικολόγος προανήγγειλε ότι θα ασκήσει έφεση και εκτίμησε ότι θα μειωθεί το χρονικό διάστημα για το οποίο θα πρέπει να μείνει εκτός δικηγορίας.

«Είναι πολύ λυπηρό ότι πληροφορήθηκα αυτή την εξάμηνη παύση από τα ΜΜΕ. Θεωρώ ότι ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου θα το έχει πράξει ήδη να δει πώς έγινε αυτή η διαρροή για ένα προσωπικό θέμα. Μέχρι τις 15:30 σήμερα δεν μου έχει επιδοθεί καμία απόφαση. Προφανώς θα ισχύει», είπε αρχικά ο Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega.

«Είναι από τις ελάχιστες αποφάσεις που δεν υπάρχει αναστολή», σημείωσε και πρόσθεσε ότι το γραφείο του θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

«Είναι λυπηρό που ο δικηγορικός σύλλογος στην παρούσα φάση, με τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος... Δεν μπορώ να καταλάβω τα αντανακλαστικά στη δική μου περίπτωση, που δεν δείχνουν σε πολύ σοβαρότερα θέματα», σχολίασε.

«Σέβομαι την απόφαση, θα ασκήσω έφεση και φρονώ ότι πρόκειται για μια λάθος απόφαση σε ό,τι αφορά το σκέλος της αναστολής και δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Θα μειωθεί η ποινή. Δεν διαμαρτύρομαι. Θα έπρεπε είτε να δοθεί αναστολή, όπως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις, είτε να ανασταλεί η διαδικασία μέχρι να υπάρξει μία απόφαση από το ποινικό δικαστήριο», συμπλήρωσε.

«Όσον αφορά στην εξάμηνη παύση, δεν διαφωνώ. Η διαφωνία μου είναι στο θέμα της αναστολής. Και να είχα την παύση αργότερα, δεν θα επηρεαζόταν το δικηγορικό σώμα από αυτή την απόφαση», κατέληξε ο ποινικολόγος.