Ελλάδα

Προειδοποίηση Μαρουσάκη για την κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές θα δείξει «εμμονή»

Προειδοποίηση Μαρουσάκη για την κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές θα δείξει «εμμονή» Φωτογραφία: eurokinissi
Πολύ καλή ημέρα θα είναι σήμερα στο πεδίο των ανέμων σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, κυρίως στην περιοχή της φωτιάς στο Ξυλόκαστρο.

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα σχεδόν σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι σε διάφορες περιοχές θα φτάσουν τοπικά και τα 7 μποφόρ ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, όσο πλησιάζουμε προς το απόγευμα θα φθίνουν.

Ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές θα είναι σε μονοψήφιες τιμές ωστόσο προς το μεσημέρι θα φτάσει τους 25-27 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική ο καιρός θα είναι καλός, θα υπάρξει ηλιοφάνεια καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας με την θερμοκρασία να φτάνει τους 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη και εκεί θα φτάσει τους 27 βαθμούς. Ο βαρδάρης θα είναι έντονος ο οποίος προς το απόγευμα θα υποχωρήσει και αυτός. Όπως είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης και αύριο θα επικρατήσουν καλές θερμοκρασίες.

Την Πέμπτη ωστόσο, έρχεται οργανωμένη κακοκαιρία από την Ιταλία. Από την Πέμπτη θα βλέπουμε ότι θα πυκνώνουν οι συννεφιές και θα σημειωθούν βροχές κυρίως στην βορειοδυτική Ελλάδα. Όσο περνάει η ώρα όπως τα φαινόμενα θα κινούνται ανατολικότερα. 

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε πως «η κακοκαιρία αυτή μας προβληματίζει γιατί θα έχει αργή μετατόπιση προς τα ανατολικά - βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Υπάρχει δηλαδή ένας αντικυκλώνας βόρεια - βορειοανατολικά αυτής της κακοκαιρίας με αποτέλεσμα να αλληλεπιδρά αυτή η κακοκαιρία με θαλάσσιες εκτάσεις προς την περιοχή του Ιονίου Πελάγους».

Και πρόσθεσε «Μας προβληματίζει κυρίως για την δυτική Ελλάδα καθώς εκεί η κακοκαιρία θα δείξει μία μεγαλύτερη εμμονή. Μάλιστα στη βορειοδυτική Ελλάδα τις μέρες Πέμπτη με Κυριακή μπορεί να δεχτεί πάνω από 150 τόνους νερού το στρέμμα».

Την Παρασκευή ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για την Αττική προβλέπει θερμοκρασίες πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου. Τέλος στην Αττική ενδεχομένως βρέξει μετά το Σάββατο το απόγευμα ενώ την Κυριακή θα είναι βροχερή μέρα για πολλές περιοχές της χώρας.