Ελλάδα

Κακοκαιρία Cassandra: Πότε και πού θα χτυπήσει - Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Κακοκαιρία Cassandra: Πότε και πού θα χτυπήσει - Τι λένε οι μετεωρολόγοι Φωτογραφία: eurokinissi
Η κακοκαιρία Cassandra που έρχεται από την κεντρική Μεσόγειο θα επηρεάσει τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες.

Η κακοκαιρία Cassandra είναι προ των πυλών και φέρνει βροχές και καταιγίδες και στη χώρα μας τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η κακοκαιρία θα έρθει μεν πιο εξασθενημένη από την Ιταλία ωστόρο έντονα καιρικά φαινόμενα θα ξεσπάσουν Σάββατο και Κυριακή σε βόρεια και δυτική Ελλάδα ενώ και η Αττική θα βρεθεί στο επίκνετρο των βροχών.

Τι αναφέρουν οι μετεωρολόγοι για την κακοκαιρία Cassandra

Κολυδάς: H Cassandra έρχεται από την κεντρική Μεσόγειο την Παρασκευή με ισχυρές βροχές και μποφόρ

Στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, αναφέρει ότι η «Cassandra» θα επηρεάσει τη χώρα μας από το μεσημέρι της Παρασκευής:

«Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ CASSANDRA ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ – ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΕΙ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Βαρομετρικό χαμηλό σχηματίζεται στον Κόλπο της Γένοβας την Πέμπτη το οποίο θα επηρεάσει την Ιταλία και τις χώρες των Βορειοδυτικών Βαλκανίων με ισχυρές βροχές, ενισχυμένους ανέμους και coastal events. H κακοκαιρία έλαβε την ονομασία #Cassandra και θα κινηθεί Α-ΒΑ.

Στη χώρα μας θα επηρεαστούν από το μεσημέρι της Παρασκευής αρχικά το Βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος και έως το βράδυ τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά και η βορειοδυτική Πελοπόννησος, με φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους ισχυρά».

{https://x.com/KolydasT/status/1841542878583259369}

Παναγιώτης Γιαννόπουλος: Οι περιοχές που θα περάσει η κακοκαιρία Παρασκευή και Σάββατο

Την Παρασκευή έρχεται στη χώρα μας η Cassandra η οποία έχει δώσει πολλές βροχές στην Ιταλία.

Θα έχει καταιγίδες μετά το μεσημέρι και το απόγευμα πρώτα στην Κέρκυρα, στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και αργότερα καθώς προχωράει η μέρα θα έχουμε βροχές πλέον στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Στα δυτικά επομένως θα εντοπίζονται τα έντονα φαινόμενα, στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν αναμένεται κάτι καθώς θα είναι μία ημέρα με ηλιοφάνεια και θερμοκρασία στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Το ξημέρωμα του Σαββάτου θα έχει βροχές και καταιγίδες και στην υπόλοιπη δυτική Πελοπόννησο αλλά και στην Καλαμάτα.

Το Σάββατο θα ψιλοβρέξει και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου ενώ αναμένονται βροχές και στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει σε κάποιες ηπειρωτικές περιοχές τους 30 βαθμούς ενώ στην Αθήνα θα είμαστε κοντά στους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο και κυρίως στην Κυριακή θα βρέξει στη βόρεια Ελλάδα, σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στο βόρειο Αιγαίο.

Την Κυριακή δεν αναμένεται βροχή στην Αττική, ο καιρός θα είναι κάπως βελτιωμένος.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πότε θα έρθει η κακοκαιρία, μπόρες και στην Αττική

Για το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα «χτυπήσει» την χώρα από το απόγευμα της Πέμπτης, προειδοποίησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, προς το απόγευμα θα ενταθούν τα φαινόμενα στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα. Ισχυρές καταιγίδες αναμένονται προς το βράδυ. Αύριο Παρασκευή, αυτό το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί πιο ανατολικά. 

Από την Παρασκευή τα φαινόμενα θα επεκταθούν προς τα ανατολικά τμήματα, ενώ οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι, με τον υδράργυρο να παραμένει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Όπως επεσήμανε ο μετεωρολόγος του Open, η χώρα θα επηρεαστεί από ένα χαμηλό βαρομετρικό από την Ιταλία, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα ενισχυθούν κυρίως την Κυριακή και την Δευτέρα. Από αύριο θα κινηθεί ανατολικότερα και θα επηρεάσει και άλλες περιοχές αλλά όχι με τόσο έντονα φαινόμενα.

Τέλος, ανέφερε ότι το Σάββατο το απόγευμα αναμένονται στην Αττική μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες, ενώ την Κυριακή και την Δευτέρα θα εκτονωθεί η κακοκαιρία στα ανατολικότερα άκρα της χώρας. 

Τάσος Αρνιακός: Η Cassandra θα επηρεάσει αρκετές περιοχές της χώρας

Η κακοκαιρία η οποία έρχεται από σήμερα θα επηρεάσει τη χώρα μας κυρίως Παρασκευή και Σάββατο, με τις περισσότερες βροχές να πέφτουν στη δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Η Cassandra θα έρθει από την Ιταλία στην Ελλάδα πιο ξεθιμασμένη με βροχές που θα ξεκινήσουν από σήμερα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.

Στα κεντρικά θα έχουμε καταιγίδες στην δυτική Στερεά, στην Αιτωλοακαρνανία και την Ευρυτανία.

Στα βόρεια επίσης θα έχουμε κάποιες βροχές. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές θα έχουμε σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα αλλά δεν θα είναι δυνατές.

Οι μεγαλύτερες εντάσεις των βροχών θα είναι κυρίως στη δυτική Ελλάδα, το Ιόνιο, Ήπειρο, Αχαϊα, Μεσσηνία και μετά θα πάμε στα νησιά του βόρειου Αιγαίου και μετά στη βόρεια Ελλάδα, θα έχουμε λοιπόν έναν καιρό τύπου Π.

Η κακοκαιρία θα κρατήσει μέχρι και τη Δευτέρα και μετά θα αποχωρήσει ανατολικότερα.