Διεθνή

Παρουσιάστρια ανακοίνωσε τον θάνατό της στο Instagram: «Ελπίζω να σας δω στην άλλη πλευρά»

Παρουσιάστρια ανακοίνωσε τον θάνατό της στο Instagram: «Ελπίζω να σας δω στην άλλη πλευρά» Φωτογραφία: INSTAGRAM
Η 67χρονη παρουσιάστρια έπασχε από τη νόσο του κινητικού νευρώνα.

Η παρουσιάστρια Φιόνα ΜακΝτόναλντ από την Αυστραλία ανακοίνωσε τον θάνατό της σε ηλικία 67 ετών, σχεδόν τρία χρόνια αφού διαγνώστηκε με τη νόσο του κινητικού νευρώνα.

Η ανακοίνωση έγινε με μια ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Instagram. Η ΜακΝτόναλντ πέθανε το βράδυ της Τρίτης.

«Αντίο φίλοι μου. Η αδελφή μου, Κάιλι, το αναρτά αυτό, επειδή “έφυγα”. Ελπίζω να κοιτάζω προς τα κάτω από ένα σύννεφο. Χθες το βράδυ ήρθε το τέλος έπειτα από μερικούς πολύ δύσκολους μήνες. Ήταν πολύ γαλήνιο, τα αγόρια (σ.σ. οι δύο γιοι της) και η Κάιλι έμειναν μαζί μου για να πούνε αντίο. Παρότι ποτέ δεν ήθελα να πεθάνω, η σκέψη της εγκατάλειψης του βασανισμένου σώματός μου ήταν μία ανακούφιση», ανέφερε η ανάρτηση της παρουσιάστριας.

Στη συνέχεια, εξήγησε πως οι τελευταίοι μήνες ήταν σκληροί, καθώς δεν μπορούσε να τραφεί ούτε με σωληνάκι. «Σταδιακά λιμοκτονούσα, γινόμουν ολοένα πιο αδύνατη», σημείωσε.

«Το μαύρο χιούμορ που με βοήθησε τα πρώτα χρόνια αυτού του ταξιδιού, μετατράπηκε σε απόγνωση. Πήρα την απόφαση, έπειτα από μεγάλη ενδοσκόπηση, να διακόψω την ιατρική υποστήριξη και τελικά να μπω στο νοσοκομείο για παρηγορητική φροντίδα», συνέχισε.

«Όταν αγαπάς τη ζωή όσο εγώ, χρειάζεται μεγάλο κουράγιο για να πάρεις αποφάσεις που οδηγούν στο αντίο. Οπότε, ας μην το πούμε αντίο, καθώς ελπίζω να σας δω ξανά στην άλλη πλευρά», συμπλήρωσε και κατέληξε: «Παίρνω μαζί μου την αγάπη και το γέλιο σας και ελπίζω να θυμάστε τα δικά μου».

{https://www.instagram.com/p/DApP3VWz0b9/?utm_source=ig_embed&ig_rid=12f54d5d-9914-4341-b0a2-631db47f2f1c&img_index=2}

Μετά τη διάγνωσή της, η Φιόνα ΜακΝτόναλντ αφιερώθηκε στη συγκέντρωση χρημάτων για την εξεύρεση θεραπείας για τη νόσο του κινητικού νευρώνα. Από τις αδιάκοπες προσπάθειές της συγκέντρωσε 153.000 δολάρια, που διατέθηκαν στην έρευνα του Macquarie University για τη νόσο.