Ελλάδα

Kακοκαιρία Cassandra: Ισχυρές καταιγίδες το Σάββατο αλλά με...30αρια - Πού θα βρέχει

Kακοκαιρία Cassandra: Ισχυρές καταιγίδες το Σάββατο αλλά με...30αρια - Πού θα βρέχει
Κακοκαιρία Cassandra: Πότε ξεκινά και ποιες περιοχές αναμένεται να πλήξει, ο καιρός του Σαββάτου

Η κακοκαιρία Κασσάνδρα προελαύνει στα Βαλκάνια και από αύριο σήμερα το απόγευμα αναμένεται να επηρεάσει και τον καιρό της χώρας, φέρνοντας καταιγίδες στην δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα.

Σε πρώτη φάση αναμένονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέτριας έντασης που θα εξασθενήσουν το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου που τα φαινόμενα θα ενταθούν εκ νέου.

Κακοκαιρία Κασσάνδρα: Βροχερό Σάββατο αλλά με ζέστη καλοκαιριού

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου Χριστίνας Ρήγου, το Σάββατο θα είναι βροχερό στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας και στο βόρειο Αιγαίο το βράδυ. Οι περισσότερες βροχές αναμένεται να είναι ασθενούς ως και μέτριας έντασης, αλλά προβλέπεται να σημειωθούν και καταιγίδες οι οποίες θα είναι ισχυρές.

Συγκεκριμένα έντονες καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες πρωινές ώρες και μέχρι το απόγευμα. Στο νότιο Ιόνιο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική και νότια Πελοπόννησο και το απόγευμα στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στη δυτική Ελλάδα και τη Θεσσαλία, όπου θα πέσει στους 24 – 26 βαθμούς και μικρή πτώση θα δούμε και στα βόρεια με το θερμόμετρο έως 28 στη Μακεδονία και 29 βαθμούς στον Έβρο, έως 30 – 31 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι μέγιστες θερμοκρασίες στο Αιγαίο θα κυμανθούν κοντά στους 27 – 30 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 – 5 και μέχρι το μεσημέρι έως 6 μποφόρ.

Πότε θα βρέξει στην Αττική 

Στην Αττική προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις, με διαστήματα ηλιοφάνειας. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 – 30 βαθμούς, με νότιους ανέμους 3 – 5 μποφόρ και περαιτέρω εξασθένηση από το απόγευμα.

Στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση όμως μέχρι το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 – 27 βαθμούς και οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς, 2 – 3 μποφόρ.