Ελλάδα

Κακοκαιρία Cassandra: Μήνυμα του 112 στη Θεσπρωτία για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Κακοκαιρία Cassandra: Μήνυμα του 112 στη Θεσπρωτία για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα
Οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, λόγω της κακοκαιρίας Cassandra.

To 112 ήχησε στον δήμο Φιλιατών, στη Θεσπρωτία, καθώς αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, εξαιτίας της κακοκαιρίας Cassandra.

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι) στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», ανέφερε το μήνυμα που έλαβαν οι πολίτες, μέσω του 112.

{https://x.com/112Greece/status/1842249795798532392}

Κακοκαιρία Cassandra: Πού αναμένεται να χτυπήσει

Οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας Cassandra, που αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα έως το βράδυ του Σαββάτου.

Από τα έντονα φαινόμενα θα επηρεαστούν η δυτική Ελλάδα και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Αναλυτικά:

Σήμερα, Παρασκευή, αναμένονταν από νωρίς το απόγευμα κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται αργά τη νύχτα στα βορειοδυτικά (περιοχή Κέρκυρας - Ηπείρου).

Το Σάββατο (05-10-24) τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α) Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.

β) Από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.