Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Νότιο ρεύμα φέρνει ζέστη - Πότε έρχεται

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Νότιο ρεύμα φέρνει ζέστη - Πότε έρχεται Φωτογραφία: intime
Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται αυτήν την εβδομάδα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Χωρίς αξιόλογα επικίνδυνα φαινόμενα και με αυξημένη θερμοκρασία θα κυλήσει ο καιρός της εβδομάδας που διανύουμε, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Σήμερα Δευτέρα, ξεκινάει μια πολύ καλή εβδομάδα καιρικά.

Θα έχουμε κάποιες βροχοπτώσεις προς το ανατολικό Αιγαίο και προς την περιοχή της Κρήτης, φαινόμενα τα οποία δεν φαίνεται πως θα προβληματίσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα ανέβει και πάλι.

Οι άνεμοι με μέτριες και στα Κύθηρα τοπικά ισχυρές εντάσεις, ενώ η θερμοκρασία αν και ξενικά με χαμηλές τιμές αργά το μεσημέρι θα βλέπουμε τον υδράργυρο κοντά στους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, δεν αναμένουμε κάτι το αξιόλογο. Δυτικό ρεύμα κοντά στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στο εσωτερικό της πόλης κοντά στους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια με λίγες παροδικές συννεφιές στην ορεινή ζώνη. Επικρατεί ο βαρδάρης ο οποίος θα υποχωρήσει και ο υδράργυρος αργά το μεσημέρι θα προσεγγίσει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Αύριο Τρίτη, θα είναι μια πολύ καλή ημέρα, ηλιοφάνεια και με αρκετή ζέστη αργά το απόγευμα 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Από το κυριότερο χαρακτηριστικό θα είναι κάποιες βροχές που αναμένουμε στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα, κάποιες μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια με λίγο πιο πάνω από τα κανονικά θερμοκρασιακές τιμές.

Πρωινές ομίχλες και αυξημένη υγρασία τις πρωινές ώρες.

Ανοίγεται λοιπόν μπροστά μας μία εβδομάδα με ήπιες καιρικές συνθήκες, κάποια φαινόμενα, κάποιες βροχές θα εμφανιστούν στη δυτική βορειοδυτική Ελλάδα, κάποιες ομίχλες αργά τη νύχτα και νωρίς το πρωί και ο υδράργυρος θα παραμείνει σε υψηλές τιμές, κοντά στους 28 με 30 βαθμούς.

Ο υδράργυρος θα ανέβει λίγο ακόμα κοντά στην Παρασκευή μιας και θα έχει μπει ένα νότιο ρεύμα και θα κάνει πιο έντονη την αίσθηση της ζέστης από Πέμπτη και στη συνέχεια.

Θα είναι ένας ήπιος καιρός χωρίς αξιόλογα, επικίνδυνα δηλαδή φαινόμενα.

Λίγες βροχές προς τα βορειοδυτικά και προσοχή στις ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.