Ελλάδα

Μετρό Θεσσαλονίκης: Με «google translate» η έκδοση εισιτηρίων (εικόνα)

Μετρό Θεσσαλονίκης: Με «google translate» η έκδοση εισιτηρίων (εικόνα) Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Νέο φιάσκο με τα εισιτήρια του μετρό στη Θεσσαλονίκη - Αντί να μεταφράσουν το «Cashier No» ως «Αριθμός Ταμία», το μετέφρασαν «Ταμίας Όχι».

Χαμένοι στη μετάφραση φαίνεται πως είναι οι ιθύνοντες για τα εισιτήρια στο μετρό Θεσσαλονίκης.

Μετά το πρώτο φιάσκο με τα 2 εκατ. εισιτήρια και τις 200.000 έξυπνες κάρτες που δεν μπορούν τελικά να χρησιμοποιηθούν από τους μελλοντικούς επιβάτες του μετρό, τώρα υπάρχει και πρόβλημα με το …google translate.

Γιατί μόνο έτι μπορεί να εξηγηθεί αυτό που συνέβη καθώς στην έκδοση εισιτηρίου η μετάφραση του «Cashier No» στα ελληνικά αποδίδεται Ταμίας Όχι» αντί για «Αριθμός Ταμίας».

Το περιστατικό είναι ακόμα πιο φαιδρό καθώς ο ίδιος ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος επιθεώρησε τα εισιτήρια και εξέδωσε ένα και για τον εαυτό του όπως φαίνεται και σε σχετική φωτογραφία που αναρτήθηκε στο facebook.

Σε ανάρτησή του ο Γιάννης Μυλόπουλος, πρώην πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ και επικεφαλής της παράταξης ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ρωτά παραθέτοντας τις σχετικές φωτογραφίες «τους εμπιστεύεστε; Δείτε ποιοι μας κυβερνούν! Δείτε ποιοι μας διαβεβαιώνουν ότι όλα καλά με την ασφάλεια του Μετρό Θεσσαλονίκης στις 30 Νοεμβρίου. Όχι μόνο παρήγγειλαν, επί προεδρίας του σημερινού υφυπουργού Ν. Ταχιάου, 2.000.000 εισιτήρια λάθος, που δεν ταιριάζουν με τα ακυρωτικά συστήματα του Μετρό.

»Χρεώνοντας το δημόσιο με τα λάθη τους και τινάζοντας στον αέρα την κανονική, με εισιτήριο δλδ, λειτουργία του έργου. Αλλά ούτε μια μετάφραση πάνω στα εισιτήρια δεν είναι ικανοί να κάνουν σωστά. Το "Cashier No", αντί να το μεταφράσουν "Αριθμός Ταμία", όπως είναι το σωστό, το μετέφρασαν "Ταμίας Όχι". Το Νο δηλαδή, που διεθνώς σημαίνει Νούμερο ή Αριθμός, αυτοί το εξέλαβαν ως το αρνητικό Όχι. Το καλύτερο όλων, είναι ότι την έκδοση εισιτηρίων την επιθεώρησε ο ίδιος ο Ν. Ταχιάος. Που τα βρήκε, ασφαλώς, όλα… ρολόι. Και θέλουν και να παραδώσουν ασφαλές Μετρό. Εγώ ούτε καφέ δεν θα τους εμπιστευόμουν να παραδώσουν…» σχολιάζει».

{https://www.facebook.com/mylopoulos.yannis/posts/pfbid0eYKjRYsjQK5VM2TrSaaajMF4MZrJmiQgMz1XsXQw6cpFmSFyKLagnVJEX3k7zXWhl}

Το δελτίο της Άκτωρ ωστόσο κάνει λόγο για ένα «υπερσύγχρονο σύστημα έκδοσης και διαχείρισης εισιτηρίων έχει ήδη εγκατασταθεί και βρίσκεται στο τελικό στάδιο δοκιμών στο Μετρό Θεσσαλονίκης, ώστε να είναι απολύτως λειτουργικό την 30η Νοεμβρίου, δηλαδή την ημέρα που το έργο θα παραδοθεί για να τεθεί σε εμπορική λειτουργία».