Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Αφρικανική σκόνη φέρνει 34άρια - Έρχεται νέο βαρομετρικό χαμηλό

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Αφρικανική σκόνη φέρνει 34άρια - Έρχεται νέο βαρομετρικό χαμηλό Φωτογραφία: intime
Υψηλές θερμοκρασίες θα σημειώνονται μέχρι και την Παρασκευή. Νέο βαρομετρικό χαμηλό φέρνει ψύχρα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα σημειώνονται στη χώρα μας μέχρι και την Παρασκευή με τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμα και τους 34 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία που κινείται ανατολικά βορειοανατολικά στη χώρα μας, από τη μία μεταφέρει πιο θερμές αέριες μάζες ενώ ο νοτιάς μεταφέρει κάποιες ποσότητες αφρικανικής σκόνης.

Αύριο λοιπόν Παρασκευή θα δούμε τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει μέχρι και τους 32 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά τμήματα.

Σήμερα Πέμπτη, αν εξαιρέσουμε τα δυτικά, βορειοδυτικά τμήματα της χώρας μας που θα συναντήσουμε μπόρες και καταιγίδες στην υπόλοιπη χώρα θα συναντήσουμε ηλιοφάνεια με κάποιες περάσματα από συννεφιές.

Νοτιάδες οι άνεμοι σε Ιόνιο και Αιγαίου με μέτριες προς τοπικά ισχυρές εντάσεις, ενώ ο νοτιάς θα ανεβάσει τον υδράργυρο κοντά στους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου για τα ανατολικά, ηπειρωτικά τμήματα.

Λίγο μεγαλύτερη η άνοδος της θερμοκρασίας αύριο όπου θα δούμε 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική πολύ καλές οι καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και ανέμους έως και 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κοντά στους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένουμε λίγες συννεφιές, ίσως αύριο να υπάρχουν κάποια περάσματα από πρόσκαιρες βροχές, χωρίς όμως κάτι το αξιόλογο.

Η θερμοκρασία έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Χαρακτηριστικό της εποχής είναι και το μεγάλο ημερήσιο θερμοκρασιακό εύρος. Μπορεί να ξεκινάμε από χαμηλές τιμές νωρίς το πρωί αργά όμως το μεσημέρι ανεβαίνει ο υδράργυρος σε υψηλές τιμές.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Η αυριανή ημέρα θα χαρακτηρίζεται από υψηλές θερμοκρασίες, καθώς κορυφώνεται κατά κάποιον τρόπο αυτό το θερμό κύμα ιδιαίτερα για την ανατολική Ελλάδα, 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Μεταβολή το καιρού αναμένεται από Σάββατο και κυρίως την Κυριακή.

Θα περάσει μία διαταραχή από τα βορειότερα τμήματα της χώρας μας η οποία θα προκαλέσει απότομα μπουρίνια στη βόρεια - βορειοανατολική Ελλάδα.

Από αύριο το βράδυ αλλά κυρίως μέσα στο Σάββατο θα δούμε βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες.

Θα ενισχυθούν σημαντικά οι βοριάδες, ιδιαίτερα προς το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο για να ενισχυθούν σημαντικά οι βοριάδες και να πέσει η θερμοκρασία και να προσεγγίσει τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Δεν θα κάνει κρύο απλά στις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και βέβαια τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ψυχρούλα θα είναι περισσότερο έντονη ιδιαίτερα προς τη βόρεια και κεντρική Ελλάδα.