Επιχειρήσεις

Metlen: Ανακοίνωσε την επιτυχή τιμολόγηση του πράσινου ομολόγου 750 εκατ. ευρώ

Metlen: Ανακοίνωσε την επιτυχή τιμολόγηση του πράσινου ομολόγου 750 εκατ. ευρώ
Η Metlen Energy & Metals ανακοίνωσε την επιτυχή τιμολόγηση της πράσινης έκδοσης πρώτης τάξεως ομολογιών, ονομαστικής αξίας 750 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 4% και λήξη το 2029, με τιμή έκδοσης 100%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας στο χρηματιστήριο, για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση η εταιρεία δέχθηκε 250 εκατ. ευρώ πρόσθετες προσφορές.

Η Metlen Energy & Metals σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια από την έκδοση, μαζί με διαθέσιμα ταμειακά αποθέματα, για την πλήρη εξόφληση υφιστάμενων ομολογιών πρώτης τάξεως, αξίας 500 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 2,5% και λήξη το 2024, που εκδόθηκαν από τη Mytilineos Financial Partners S.A. Επίσης, τα κεφάλαια θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών και την καταβολή εξόδων της έκδοσης.

Τα καθαρά έσοδα από την έκδοση θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση ή την αναχρηματοδότηση Επιλέξιμων Πράσινων Έργων, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Πράσινης Χρηματοδότησης της εταιρείας. Η διανομή των ομολογιών θα γίνει βάσει του προτύπου Regulation S, με προγραμματισμένο διακανονισμό στις 17 Οκτωβρίου 2024, εφόσον πληρωθούν οι προβλεπόμενοι όροι.

Στην έκδοση συμμετείχαν ως Γενικοί Συντονιστές οι BNP Paribas, Citigroup Global Markets Europe AG και HSBC Continental Europe, ενώ οι Alpha Bank, BofA Securities Europe, Deutsche Bank, Eurobank, Goldman Sachs, Intesa Sanpaolo, Morgan Stanley, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Nomura, Τράπεζα Πειραιώς, Société Générale και UniCredit λειτουργούσαν ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών.