Ελλάδα

Παρέμβαση αγροτών στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τα «ραβασάκια» που τους ζητάνε να επιστρέψουν επιδοτήσεις

Παρέμβαση αγροτών στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τα «ραβασάκια» που τους ζητάνε να επιστρέψουν επιδοτήσεις
Μαχητική παρέμβαση στον ΟΠΕΚΕΠΕ ενάντια στα «ραβασάκια» που ζητάνε από αγρότες να επιστρέψουν τις επιδοτήσεις.

Παρέμβαση στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στον Πύργο, απαιτώντας να μην επιστραφούν πίσω οι επιδοτήσεις που πήραν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι για την περίοδο 2022-23, για τις οποίες ο Οργανισμός επικαλείται «λάθος», πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας.

Την ίδια ώρα οφείλονται χρήματα στους παραγωγούς και κτηνοτρόφους και παράλληλα πλήττονται από την ακρίβεια στο κόστος παραγωγής αλλά και από τις «ανοιχτές» τιμές στα προϊόντα τους.

Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί για τους οποίους ο Οργανισμός απαιτεί επιστροφές μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από 500 έως και 2.000 ευρώ, την ώρα μάλιστα που τους οφείλονται και οι ενισχύσεις της προηγούμενης περιόδου!

«Δεν αποδεχόμαστε τα συγκεκριμένα μέτρα, δεν πρόκειται να επιστρέψουμε τίποτα, για προβλήματα και λάθη που δεν ευθυνόμαστε!», επισήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θανάσης Βομπίρης, σημειώνοντας πως «τη στιγμή που με την καινούρια ΚΑΠ έχουν μειώσει τις επιδοτήσεις ακόμα και 50%, μας μιλάνε για λάθη και ζητούν πίσω χρήματα που οι αγρότες περιμένουν πώς και πώς για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους».

Παράλληλα, η Ομοσπονδία θα προχωρήσει και σε διαμαρτυρία με ψήφισμά της προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου αυτό να συζητηθεί σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και να στηριχθεί.