Ελλάδα

Greek Mafia: Φόβοι της ΕΛΑΣ για νέο κύκλο χτυπημάτων - Συναγερμός από τα εκρηκτικά στην Σωκράτους

Greek Mafia: Φόβοι της ΕΛΑΣ για νέο κύκλο χτυπημάτων - Συναγερμός από τα εκρηκτικά στην Σωκράτους
Τα τρία περιστατικά με όπλα και εκρηκτικά που εξετάζει η ΕΛΑΣ.

Κουβαλούν εκρηκτικά, πυροκροτητές και χειροβομβίδες, με την ΕΛΑΣ να εξετάζει νέο χτύπημα που πιθανότατα ετοιμάζουν οι εγκληματικές ομάδες μεταξύ τους στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος της Greek Mafia.

Το σημερινό είναι το τρίτο περιστατικό μέσα σε λιγότερο από ενάμιση μήνα. Κατά τη διάρκεια ελέγχων και καταδιώξεων αστυνομικοί εντοπίζουν άτομα που κουβαλούν εκρηκτικά, πυροκροτητές και χειροβομβίδες.

Το μεσημέρι στην οδό Σωκράτους σε τυχαίο έλεγχο της Άμεσης Δράσης ύποπτου αυτοκινήτου εντοπίστηκαν κρυμμένα εκρηκτικά πυροκροτητές και όπλο. Το αυτοκίνητο οδηγούσε Αλβανός υπήκοος ενώ μαζί του ήταν και η σύντροφος του.

Η περιοχή αποκλείστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας ενώ έσπευσαν και στελέχη του ΤΕΕΜ.

sokratoys_ekriktika1_40a5f.jpg

Οι δυο τους οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για την ύπαρξη του επικίνδυνου οπλοστασίου. Για ποιο λόγο βρέθηκε στην κατοχή τους, πώς βρέθηκε και εάν είχαν αναλάβει την μεταφορά του σε κάποιο μέρος.

sokratoys_ekriktika4_fbb58.jpg

Την περασμένη Τετάρτη 2/10 στο Μενίδι στην οδό Μπόσδα και Βαρελά, 37χρονος οδηγός αυτοκινήτου μετά από σήμα για έλεγχο, στη θέα των Αστυνομικών πέταξε στο έδαφος δύο χειροβομβίδες αμυντικού τύπου, 59 φυσίγγια και δύο πυροκροτητές, που είχε πάνω του.

Στη συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει, όμως οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Σάββατο 31/8 ώρα 10:00 το πρωί στο Κερατσίνι

Αστυνομικοί κάνουν σήμα για έλεγχο σε δύο αναβάτες μηχανής, ωστόσο εκείνοι δεν σταματούν και κατά την διάρκεια της καταδίωξης, πετούν μία τσάντα που περιείχε 4 χειροβομβίδες, 1 πτυσσόμενο γκλοπ και 1 περίστροφο, στη συμβολή των οδών Πλάτωνος και Αναπαύσεως.

Οι 2 δράστες φορούσαν κράνη.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης πέφτει στο έδαφος η ταυτότητα ενός εκ των δύο αναβατών της μοτοσικλέτας.

Πρόκειται για έναν 27χρονο, γνωστό στις Αρχές, καθώς έχει συλληφθεί στο παρελθόν για σωματικές βλάβες, ενώ τελευταία φορά είχε απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ. στις αρχές του χρόνου για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως ο ίδιος φέρεται να επιχειρούσε να ενταχθεί σε κάποια ομάδα στον χώρο της νύχτας.

Μετά τα πρόσφατα περιστατικά εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να ξεσπάσει νέος κύκλος χτυπημάτων μεταξύ ανθρώπων της νύχτας και ελέγχεται από την Αστυνομία εάν συνδέονται οι υποθέσεις ή εάν είναι μεμονωμένες και έχουν να κάνουν με ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, τρομοκρατικά χτυπήματα ή με χτυπήματα της νύχτας σε επιχειρηματίες και μαγαζιά που δεν υποκύπτουν σε εκβιασμούς μπράβων για προστασία.

Ερευνάται και το ενδεχόμενο κάποιοι από αυτούς να ήταν μεταφορείς όπλων και εκρηκτικών προς τους πελάτες τους.

Επίσης η αλβανική υπηκοότητα δείχνει ότι οι Αλβανοί μπαίνουν όλο και περισσότερο στο χώρο της νύχτας μιας και πολλοί από τους Έλληνες έχουν αλληλοεξοντωθεί με ακριβοπληρωμένα συμβόλαια θανάτου τα τελευταία χρόνια.