Ελλάδα

Κέρκυρα: Παρέμβαση της αρχής καταπολέμησης μαύρου χρήματος κατά του κυκλώματος εκβιαστών

Κέρκυρα: Παρέμβαση της αρχής καταπολέμησης μαύρου χρήματος κατά του κυκλώματος εκβιαστών Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ήδη για την υπόθεση του κυκλώματος των εκβιαστών έχουν συλληφθεί τέσσερις εφοριακοί, ανάμεσά τους ο υποδιευθυντής της ΔΥΟ και ένας λογιστής.

Εντολή να ελεγχθούν τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκομένων στην υπόθεση του κυκλώματος των εκβιαστών των φορολογουμένων στην Κέρκυρα έδωσε ο επικεφαλής της αρχής καταπολέμησης μαύρου χρήματος, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Σύμφωνα με την εντολή του κ. Βουρλιώτη ήδη έχει διαταχθεί προσωρινή δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων στο κύκλωμα εκβιαστών και σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι επιλήψιμο, η ανεξάρτητη αρχή θα προχωρήσει σε οριστική δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων.

Θα ελεγχθούν επίσης, σύμφωνα με την ίδια εντολή, και τα περιουσιακά στοιχεία φορολογουμένων που τυχόν έχουν ευνοηθεί από τη δράση του κυκλώματος της Κέρκυρας.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση αυτή έχουν συλληφθεί τέσσερις εφοριακοί, ανάμεσά τους ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ και ένας λογιστής.