Ο Πληροφοριοδότης

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δίκιο

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δίκιο
H ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη για συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη προξένησε αμηχανία σε όσους βρίσκονταν σε τηλεοπτικά πάνελ, με το εύλογο ερώτημα να διατυπώνεται live από αρκετούς εξ' αυτών: Ως τι του έδωσε συγχαρητήρια;

Επειδή όμως ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, όπως παρατήρησε πληροφοριοδότης του Dnews, η ανάρτηση δεν έγινε ούτε για συγχαρητήρια ούτε για κάτι άλλο, παρά μόνο για έναν επιθετικό προσδιορισμό. Για τις «άψογες δημοκρατικές διαδικασίες».

Η χρήση του όρου «δημοκρατικές» μία μόλις ημέρα μετά τον αποκλεισμό του από την κούρσα του ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας του εξωδίκου που έστειλε στο κόμμα του και της μη αναγνώρισης της απόφασης έκπτωσής του, καθιστά σαφή την πρόθεση του κ. Κασσελάκη να δημιουργήσει αντίστιξη με όσα έλαβαν χώρα το βράδυ του Σαββάτου, συνεπής στην επιχειρηματολογία περί «πραξικοπήματος» για την απόφαση του κομματικού οργάνου.

Για να είναι κανείς ακριβοδίκαιος, δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ομολογουμένως πως ο κ. Κασσελάκης εν προκειμένω έχει δίκιο.

Οι διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, ακόμα και αν διαφωνεί κανείς πολιτικά, ήταν - πέρα από στοιχειωδώς σοβαρές - εξόχως πιο δημοκρατικές από αυτές του ΣΥΡΙΖΑ που ξεπέρασε κάθε πιθανό και απίθανο όριο γελοιοποίησης. Δεν είχαν ούτε καλέσματα αγανακτισμένων για τραμπουκισμούς δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων, ούτε προσπάθειες σαμποτάζ της ομαλής συνεδρίασης ενός κομματικού οργάνου, στο οποίο λαμβάνονται αποφάσεις με την αρχή της πλειοψηφίας, όπως συμβαίνει σε δημοκρατικές διαδικασίες...

N.A