Ελλάδα

«Κλείδωσε» η πιο κρύα μέρα έως σήμερα: «Βουτιά» του υδράργυρου 11 βαθμούς

«Κλείδωσε» η πιο κρύα μέρα έως σήμερα: «Βουτιά» του υδράργυρου 11 βαθμούς Φωτογραφία: Eurokinissi
Χωρίς έντονα φαινόμενα θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες μέρες. Μπορεί να μην σημειωθούν έντονες βροχές και καταιγίδες αλλά προς το τέλος της εβδομάδας θα σημειωθεί μία αξιόλογη καιρική αλλαγή.

Ποια αλλαγή; Συγκεκριμένα, ο υδράργυρος θα θυμίσει σχεδόν καλές χειμωνιάτικες μέρες. Συγκεκριμένα, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω με βάση το meteo, η ανώτερη θερμοκρασία την προσεχή Παρασκευή θα είναι 17 βαθμοί ενώ να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην πραγματικότητα μέσα σε λίγες μέρες η θερμοκρασία θα σημειώσει σε πολλές περιοχές μέχρι και πτώση 10 βαθμών κελσίου. Δείτε χαρακτηριστικά τα στοιχεία του meteo με τα βόρεια προάστια της Αθήνας.

meteo42_24186.jpg

Στην πτώση της θερμοκρασίας αναφέρθηκε νωρίτερα και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Αναφερόμενος στην αντικυκλώνα, τόνισε πως αυτός εμποδίζει τις κακοκαιρίες

Αυτός ο αντικυκλώνας, αυτό το πεδίο υψηλών πιέσεων, εμποδίζει τις κακοκαιρίες, ταυτόχρονα όμως ευνοούνται οι συνθήκες στο να ενισχυθούν σημαντικά οι βοριάδες μέσα στο Αιγαίου.

Αύριο λοιπόν ιδιαίτερα αύριο αλλά και Τετάρτη και στη συνέχει θα βλέπουμε τους βοριάδες μέσα στο Αιγαίου να προσεγγίζουν τοπικά και τα 8 μποφόρ και επισημαίνουμε την περιοχή της νότιας Κρήτης, όπου ο βοριάς λειτουργεί σαν καταβάτης για αυτό και έχουμε ριπές του βοριά ακομα στα 8 αλλά και 9 μποφόρ.

Αυτή η εξέλιξη στην ουσία δημιουργεί μια έντονα ξηρή ατμόσφαιρα που συνεπάγεται απουσία βροχοπτώσεων μέχρι και το τέλος της εβδομάδας και ταυτόχρονα όμως θα μεταφερθούν και πιο ψυχρές αέριες μάζες από την ανατολική, βορειοανατολική Ευρώπη, γι'αυτό και θα βλέπουμε θερμοκρασίες πιο χαμηλές από Τετάρτη, Πέμπτη και στη συνέχεια.

«Θα βρεθούμε και λίγο πιο κάτω σε θερμοκρασιακά επίπεδα για την εποχή. Μια ενδεικτική θερμοκρασία θα είναι 20 με 23 βαθμοί και ιδιαίτερα αρκετά τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα κάνει αρκετή ψύχρα, κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα» τόνισε.