Ελλάδα

Σεπόλια: Έρευνα για την έφοδο «αγανακτισμένων» με λοστάρια σε δομή φιλοξενίας ανήλικων μεταναστών

Σεπόλια: Έρευνα για την έφοδο «αγανακτισμένων» με λοστάρια σε δομή φιλοξενίας ανήλικων μεταναστών
Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για την έφοδο «αγανακτισμένων κατοίκων» των Σεπολίων σε δομή φιλοξενίας ανήλικων μεταναστών ζήτησε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Με εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αριστείδη Κορέα, διετάχθη την Τετάρτη κατεπείγουσα προκαταρκτικη έρευνα για περιστατικό εισβολής «αγανακτισμένων κατοίκων» των Σεπολίων σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων μεταναστών.

Σημειώνεται πως το περιστατικό συνέβη το βράδυ της περασμένης Κυριακής μετά από τσακωμό μεταξύ δυο ανηλίκων τροφίμων της δομής εντός της δομής.

Η ίδια η δομή κάλεσε την αστυνομία, η οποία αφού προσήγαγε δύο ανηλίκους αποχώρησε. Στη συνέχεια, ωστόσο, φέρεται να εισέβαλε στον χώρο μία ομάδα τουλάχιστον 20 ατόμων «με σαφή ρατσιστικά κίνητρα που επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν ανηλίκους πρόσφυγες».

Οι «αυτόκλητοι» φύλακες έσπασαν την πόρτα με λοστάρια και εισέβαλαν στον χώρο, ενώ τραυμάτισαν και δύο ανηλίκους.

Την έρευνα θα διενεργήσει τώρα ο εισαγγελέας πρωτοδικών κ. Ανδρεου, ο οποίος μεταξύ άλλων θα ερευνήσει τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και απειλής.

Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ για το επεισόδιο

«Οι σκηνές της βάρβαρης εισβολής οργανωμένης ομάδας φασιστοειδών στη δομή ανηλίκων προσφύγων στα Σεπόλια με λοστούς προκαλούν σοκ. Εστειλαν ανηλίκους στο νοσοκομείο. Καμία διαμάχη μεταξύ ανηλίκων δε νομιμοποιεί την εισβολή στη δομή αυτόκλητων φασιστοειδών τιμωρών με σαφή ρατσιστικά κίνητρα που επιτίθενται και ξυλοκοπούν ανηλίκους πρόσφυγες.

Η καλλιέργεια μίσους κατά της δομής προσφύγων ξεκινά από την αρχή της εγκατάστασης της, όταν το 2017 οι ναζί της Χρυσής Αυγής είχαν στήσει «επιτροπή αγανακτισμένων κατοίκων», όπως παλιότερα στον Άγιο Παντελεήμονα, με πρωτοβουλία του Κασιδιάρη, του Παναγιώταρου και του Λαγού. Τότε, μάλιστα, το κτίριο είχε δεχτεί οργανωμένες επιθέσεις, με καταστροφή της εγκατάστασης της παροχής ρεύματος από την ΔΕΗ, πυροβολισμούς με αεροβόλο και σπάσιμο όλων των τζαμιών της πρόσοψης.

Η κλιμάκωση της εκστρατείας κατά της παρουσίας δομής ανηλίκων προσφύγων στα Σεπόλια έρχεται σε μια περίοδο που η ίδια η κυβέρνηση με τη ρατσιστική της αποχαλίνωση, τον πνιγμό 600 προσφύγων στην Πύλο με τις ενέργειες απώθησης του σκάφους από το Λιμενικό προς την Ιταλία και τη δολοφονία του Μοχάμεντ Καμράν στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, στρώνει το δρόμο στην ακροδεξιά και τους φασίστες.

Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις 500 μέτρα από τη δομή την ίδια τη μέρα του συλλαλητηρίου καταδίκης της δολοφονίας του Μοχάμεντ Καμράν στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα είχαμε νέα ρατσιστική επίθεση σε βάρος ΤΟΥ Μοχάμεντ Ασλάμ, μετανάστη ντελιβερά της WOLT, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του.

Η ίδια η κυβέρνηση άλλωστε παίζει το χαρτί της «ανεξέλεγκτης βίας των ανηλίκων», σπρώχνοντας σε μέτρα καταστολής στα σχολεία, την ώρα που αυτά ρημάζουν από τις περικοπές και την έλλειψη εκπαιδευτικών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών. Έλλειψη παροχής φροντίδας έχουν και οι δομές του Υπουργείου Μετανάστευσης παρά τον πακτωλό επιχορηγήσεων που διαθέτουν αφού τις κατασπαταλούν για επιχειρήσεις επαναπροωθήσεων στα σύνορα, καταδιώξεις προσφύγων και φυλακίσεις σε στρατόπεδα συγκέντρωσης αντί για αξιοπρεπείς δομές στελεχωμένες με επαρκές και κατάλληλο προσωπικό για τη στήριξη παιδιών των πολέμων. Η πολιτική της ενεργούς αποτροπής είναι η πολιτική των θανάτων και των διώξεων και όχι της ένταξης στην κοινωνία.

Αλήθεια, γιατί δε δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματα των στελεχών των φασιστών, ορφανών της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν οργανωμένα στην εισβολή στη δομή ανηλίκων; Είναι γνωστό ότι προετοιμάστηκε αυτή η εισβολή με συνομιλίες ατόμων του φασιστικού χώρου.

Στα Σεπόλια, πολύ πρόσφατα, είχαμε απόπειρα στοχοποίησης των μεταναστών από τον κοινοτικό σύμβουλο της παράταξης Μπακογιάννη και παρουσία φασιστοειδών στον χώρο τη μέρα συνεδρίασης του συμβουλίου για το θέμα αυτό.

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας να απαιτήσει την τιμωρία των φασιστών και να απαιτήσει οι δομές των ανηλίκων να περάσουν στο δημόσιο με πλήρη στελέχωση και επαρκή φροντίδα για τους ανηλίκους.

Καλούμε τα συνδικάτα της εκπαίδευσης, τις δημοτικές κινήσεις, το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα να δώσουμε μαζί τη μάχη ενάντια στην επανεμφάνιση των φασιστών στα Σεπόλια και τις να βάλουμε φραγμό στις επιθέσεις τους».

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ