Ελλάδα

Βοιωτία: Εντοπίστηκε φυτεία με 5.800 δενδρύλλια κάνναβης – Στα 13 εκατ. ευρώ το κέρδος

Βοιωτία: Εντοπίστηκε φυτεία με 5.800 δενδρύλλια κάνναβης – Στα 13 εκατ. ευρώ το κέρδος Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ
Μερικά από τα δενδρύλλια κάνναβης είχαν ύψος ακόμα και 3 μέτρα.

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία σε περιοχή της Βοιωτίας μετά τον εντοπισμό 5.800 δενδρυλλίων κάνναβης σε χωράφι.

Σύμφωνα με τις αρχές το παράνομο προσδοκώμενο κέρδος που θα αποκόμιζαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, υπολογίζεται περίπου στα 13.000.000.

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, συνελήφθησαν τρία μέλη εγκληματικής ομάδας, δύο αλλοδαποί και ένας Έλληνας, , σκοπός της οποίας ήταν η καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης και η διακίνησή τους.

Συνολικά σύμφωνα με την αστυνομία, κατασχέθηκαν 5.800 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,5 έως μέτρα.
Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκηνές – πρόχειρα καταλύματα, τα οποία τα μέλη της εγκληματικής ομάδας χρησιμοποιούσαν ως χώρους ανάπαυσης και επιτήρησης της φυτείας, διάφορα αγροτικά εργαλεία, αντικείμενα, κατάλληλα για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, είδη ένδυσης, ατομικής υγιεινής και τρόφιμα.

Σημειώνεται ότι εντός της φυτείας, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν εγκαταστήσει πλήρες σύστημα πλαστικών σωληνώσεων για την άρδευση των δενδρυλλίων, ενώ εντοπίστηκε και σύστημα φόρτισης κινητών τηλεφώνων, από ηλιακό πάνελ συνδεδεμένο με μπαταρία αυτοκινήτου, μικρό πίνακα με διακόπτη και μετασχηματιστή.

Η αστυνομία κατάσχεσε ακόμα τρία αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων. Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λιβαδειάς και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Λιβαδειάς.

kannabi3_87629.jpgkannabi2_dd0ba.jpgkannabi1_5e85c.jpg