Πολιτική

Ομαδικά πυρά προς Κασσελάκη: Επιδιώκει την απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ για να φτιάξει δικό του κόμμα

Ομαδικά πυρά προς Κασσελάκη: Επιδιώκει την απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ για να φτιάξει δικό του κόμμα Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αμυνθεί» λένε οι Γεροβασίλη, Ραγκούσης, Θεοχαρόπουλος.

Σε κλίμα ακραίας έντασης συνεχίζεται η αντιπαράθεση στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, με σειρά στελεχών να εξαπολύουν απανωτές επιθέσεις στον Στέφανο Κασσελάκη.

Συγκεκριμένα, τον κατηγορούν ότι επιχειρεί να απαξιώσει την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσει στη συνέχεια να φτιάξει δικό του κόμμα χωρίς ανταγωνισμό. Επιπλέον, η συνεδρίαση διεξάγεται στο βαρύ κλίμα που έχουν δημιουργήσει τα περιστατικά προπηλακισμών σε Οργανώσεις Μελών του κόμματος από υποστηρικτές του πρώην προέδρου.

Γεροβασίλη: Το σχέδιο Κασσελάκη είναι μια πολιτικά και οργανωτικά με δεξιά στροφή

Από την πλευρά της η Όλγα Γεροβασίλη κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη για «πολιτικά και οργανωτικά δεξιά στροφή», ξεκαθαρίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ οφείλει να αμυνθεί στην επίθεση»: «Ο Κασσελάκης έχει σχέδιο που ξετυλίγεται από τις ευρωεκλογές και συνεχίζει. Ή για να κρατήσει τμήμα των μελών και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, διαλύοντας επί της ουσίας ότι ξέρουμε μέχρι σήμερα και πολιτικά και οργανωτικά με δεξιά στροφή. Ή το plan b το οποίο το δοκιμάζει μέσω της πλατφόρμας είναι για δικό του κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ οφείλει να αμυνθεί στην επίθεση».

Ραγκούσης: Το υπέρτερο ερώτημα που τίθεται είναι το «ή ΣΥΡΙΖΑ ή Κασσελάκης»

Στην εκτίμηση ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «επιδιώκει την απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει στη δημιουργία δικού του κόμματος που δεν θα έχει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως ισχυρό ανταγωνιστή», προχώρησε ο Γιάννης Ραγκούσης, υποστηρίζοντας ότι «το υπέρτερο ερώτημα ή δίλημμα που τίθεται σε κάθε φίλο και μέλος του κόμματος είναι το "ή ΣΥΡΙΖΑ ή Κασσελάκης»:

«Είναι απολύτως ξεκάθαρος ο Κασσελάκης. Είναι σαφές τι επιδιώκει. Επιδιώκει την απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει στη δημιουργία δικού του κόμματος που δεν θα έχει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως ισχυρό ανταγωνιστή. Διαδεδομένη στρατηγική στο χώρο των επιχειρήσεων εδώ και δεκαετίες. Υπό αυτήν την έννοια, ποιο είναι το μείζον ερώτημα και δίλημμα που τίθεται, για κάθε μέλος για κάθε φίλο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ;

»Δεν είναι ποια είναι η αρμοδιότητα του συνεδρίου. Ούτε αν είναι αμετάκλητη η απόφαση της απόρριψης της υποψηφιότητας του Κασσελάκη. Ούτε εάν το εξώδικο και η ποινικοποίηση την κομματικής ζωής είναι απολύτως καταδικαστέα. Ούτε εάν είναι πρωτοφανής και απολύτως απορριπτέα η επίσημη και διακηρυγμένη δολιοφθορά και το μποϋκοτάζ των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων, μέσα από την τεχνητή αποτροπή απαρτίας. Όλα τα παραπάνω είναι σοβαρά ερωτήματα. Όμως, το υπέρτερο ερώτημα ή δίλημμα που τίθεται σε κάθε φίλο και μέλος του κόμματος είναι το «ή ΣΥΡΙΖΑ ή Κασσελάκης»

Θεοχαρόπουλος: Επιβεβαιώνει καθημερινά ότι ορθώς δεν εγκρίνεται η υποψηφιότητα του

Απαράδεκτους χαρακτήρισε τους προπηλακισμούς υποστηρικτών Κασσελάκη και «τεχνητή υπονόμευση» των οργάνων την προσπάθεια ορισμένων μελών της ΠΓ για την μη επίτευξη απαρτίας στην Κεντρική Επιτροπή ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ επίσης τόνισε πως ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει καθημερινά με όσα κάνει και λέει ότι «ορθώς υπήρξε η άρση της εμπιστοσύνης και δεν εγκρίνεται η υποψηφιότητα του».

«Είναι απαράδεκτοι οι προπηλακισμοί των υποστηρικτών του Κασσελάκη στην Κ.Ε., στις οργανώσεις στον προσυνεδριακό διάλογο και παντού. Όσοι επιχειρήσατε τεχνητά να πετύχετε έλλειψη απαρτίας και αποτύχατε, προσπαθήσατε να υπονομεύσετε την δημοκρατική λειτουργία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει πάρα τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων να λέει ότι είναι πρόεδρος. Και για το εξώδικο λέει ότι καλώς το έκανε. Και προσβάλλει την Κ.Ε. καθημερινά. Την ίδια Κ.Ε. που τον στήριζε έως τον Σεπτέμβριο και τότε ήταν καλή. Μετά έγινε απονομιμοποιημένη. Δεν μπορεί να αποδεχθεί τους κανόνες της Δημοκρατίας. Η δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας είναι άλλο ένα πρωτοφανές γεγονός, μια επιλογή ρήξης του Στέφανου Κασσελάκη με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Επιβεβαιώνει καθημερινά με όσα κάνει και λέει ότι ορθώς υπήρξε η άρση της εμπιστοσύνης και δεν εγκρίνεται η υποψηφιότητα του».