Διεθνή

Ο Μπάιντεν ενημερώθηκε στο Air Force One για τις εξελίξεις με τον αρχηγό της Χαμάς

Ο Μπάιντεν ενημερώθηκε στο Air Force One για τις εξελίξεις με τον αρχηγό της Χαμάς Φωτογραφία: EPA/ WILL OLIVER
Αβέβαιοι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι για το τι θα προκαλούσε ο θάνατος του επικεφαλής της Χαμάς.

Ο Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε στο Air Force One για το θρίλερ σχετικά με τον αρχηγό της Χαμάς, Γαχία Σινουάρ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ταξιδεύει στο Βερολίνο, όπου θα έχει συνομιλίες με Ευρωπαίους ηγέτες για τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία.

Ο Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, είναι αυτός που ενημερώνει τον Τζο Μπάιντεν για τις εξελίξεις.

Σε ό,τι αφορά στον Λόιντ Όστιν, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τους ομολόγους του από το ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες. Συνεργάτες του Όστιν του έδωσαν ένα σημείωμα με πληροφορίες για το γεγονός ότι υπάρχει η πιθανότητα να είναι νεκρός ο αρχηγός της Χαμάς.

Οι Ισραηλινοί ενημέρωσαν αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας και τους έστειλαν σχετικές φωτογραφίες. Τώρα το Πεντάγωνο περιμένει νέα ενημέρωση από τους Ισραηλινούς, που ακόμα δεν έχουν επιβεβαιώσει επίσημα ότι ο Σινουάρ είναι νεκρός.

Αμερικανοί αξιωματούχοι επί του παρόντος αποφεύγουν να σχολιάσουν τι θα σήμαινε για τον πόλεμο στη Γάζα ο θάνατος του Γιαχία Σινουάρ. «Δεν ξέρουμε ακόμα τι σημαίνει αυτό», δήλωσε αξιωματούχος στο CNN και σημείωσε ότι θα μπορούσε να υπάρξει «γρήγορη» μετακίνηση προς μία κατάπαυση πυρός και συμφωνία για τους ομήρους, ή «θα μπορούσε να υπάρχει ακόμα δρόμος για αυτό».

Στο παρελθόν ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν είχε δηλώσει ότι η μοίρα της συμφωνίας μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ ήταν στα χέρια του Σινουάρ. Όμως, αυτή τη στιγμή Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν δηλώνουν ότι ο θάνατός του θα οδηγούσε εν μία νυκτί σε συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός.