Ελλάδα

Οι αποκαλύψεις Νικολούλη για την Αμαλιάδα στο «Φως στο τούνελ»: Νέα καταγγελία για περιστατικό με βρέφος

Οι αποκαλύψεις Νικολούλη για την Αμαλιάδα στο «Φως στο τούνελ»: Νέα καταγγελία για περιστατικό με βρέφος Φωτογραφία: UNSPLASH
Το βρέφος κινδύνευσε να πεθάνει παρουσία της 24χρονης, το επανέφεραν οι γιατροί.

Την ώρα που παραμένει το μυστήριο για τους θανάτους των βρεφών στην Αμαλιάδα και την Αχαΐα, παρουσία της 24χρονης, η Αγγελική Νικολούλη έφερε στο φως μία νέα καταγγελία για περιστατικό με μωρό, το οποίο κινδύνευσε να πεθάνει.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες της μητέρας και της γιαγιάς του κοριτσιού, όταν ήταν έξι μηνών βρέθηκε μελανιασμένο και χωρίς τις αισθήσεις του. Εκείνη την περίοδο, η 24χρονη φιλοξενούσε τη μητέρα του παιδιού και το βρέφος.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο «Καραμανδάνειο» και οι γιατροί το επανέφεραν στη ζωή, ενώ το μωρό νοσηλεύτηκε για περίπου δύο εβδομάδες.

«Είχα ταΐσει τη μικρή και την είχα βάλει στο καρότσι να κοιμηθεί», περιέγραψε η μητέρα στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη. Στη συνέχεια πήγε να απλώσει ρούχα, αλλά η 24χρονη της φώναξε ότι το παιδί δεν ήταν καλά.

«Το βλέπω με τα χείλη μελανά και να έχει χάσει τις αισθήσεις του. Καλώ το ασθενοφόρο και την πάμε στο “Καραμανδάνειο”. Οι γιατροί με ρώτησαν τι είχε γίνει και τους εξήγησαν ότι άπλωνα ρούχα», συνέχισε. Έτσι, κάλεσαν την 24χρονη και τη ρώτησαν τι συνέβη. «Είπε ότι μπήκε στο δωμάτιο και είδε μελανιασμένο το παιδί, να μην έχει τις αισθήσεις του».

«Το δικό μου παιδί έζησε από θαύμα»

Τώρα, η μητέρα του παιδιού λέει ότι μαθαίνοντας για τις άλλες υποθέσεις σκέφτεται πως «το δικό μου παιδί έζησε από θαύμα. Μπορεί να ήμουν κι εγώ στη θέση αυτών των μαμάδων. Όταν έμαθα για τον Παναγιωτάκη, ότι ήταν κι αυτός με μελανά χείλη, το μυαλό μου πήγε κατευθείαν στο δικό μου παιδί».

Στο εξιτήριο του δικού της παιδιού αναφερόταν η λέξη «συγκοπή», δήλωσε. Οι γιατροί, σύμφωνα με τη μητέρα, της είπαν ότι «είτε κάποιος ήταν πάνω από το κεφάλι της και την τρόμαξε, είτε κάτι της έβαλε και δεν μπορούσε να ανασάνει. Το παιδί δεν είχε μελανιές στο πρόσωπό του, ήταν μελανιασμένα μόνο τα χείλη».

Μετά το περιστατικό, έφυγε από το σπίτι της 24χρονης που τη φιλοξενούσε και επέστρεψε στην οικία της μητέρας της. «Προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί μου. Τη ρώτησα “έχεις πειράξει το παιδί, γιατί αν το έκανες θα σε σκοτώσω” και είπε όχι».

«Το παιδί ήταν μισοπεθαμένο»

Στην εκπομπή μίλησε και η γιαγιά του μωρού. «Το παιδί ήταν μισοπεθαμένο, το επανέφεραν οι γιατροί», δήλωσε μεταξύ άλλων. «Οι γιατροί έγραψαν ότι το παιδί έπαθε συγκοπή. Από τι όμως; Είχα πάθει σοκ, το παιδί πήγε να πεθάνει. Όταν έβγαλαν το παιδί από το ασθενοφόρο, ήταν μελανιασμένο. Δεν είχε πρόβλημα, ήταν ένα υγιέστατο παιδί», ανέφερε ακόμα.

«Όλα αυτά που γίνονται με αυτή την κοπέλα και αυτά τα μωρά εγώ δεν το βρίσκω λογικό. Όποιο παιδί φύλαγε πάθαινε τα ίδια. Πώς γίνεται αυτό; Δεν το καταλαβαίνω», σχολίασε αναφερόμενη στην 24χρονη.