Ελλάδα

ΕΔΕ για τις δηλώσεις Μπαλάσκα: «Η Αστυνομία θα ρουφήξει τα «σκουπίδια» από τα Εξάρχεια» (vid)

ΕΔΕ για τις δηλώσεις Μπαλάσκα: «Η Αστυνομία θα ρουφήξει τα «σκουπίδια» από τα Εξάρχεια» (vid)
Εντολή για ΕΔΕ δόθηκε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή τις δηλώσεις του Μπαλάσκα για τα Εξάρχεια.

Ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διαβιβάζονται στην Εισαγγελία Αθηνών, οι δηλώσεις συνδικαλιστή σε τηλεοπτική εκπομπή, για τη σημερινή (26-08-2019) αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τεσσάρων υπό κατάληψη κτιρίων στην περιοχή των Εξαρχείων.

Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.).

Ως μια «αθόρυβη, νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα» παρομοίασε την Αστυνομία ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Σταύρος Μπαλάσκας, σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ, η οποία «σιγά, σιγά θα μαζέψει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια».

Η παρουσιάστρια μάλιστα είπε «είναι ξεκάθαρο (σ.σ. πως με τη λέξη σκουπίδια) πως εννοείτε την παραβατικότητα και τα φαινόμενα ανομίας. Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι».

Τότε ο κ. Μπαλάσκας ανέφερε «Δεν εννοούμε αυτούς τους ανθρώπους που αποτελούν μια σκόνη, η οποία μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα, αλλά δεν έχει έναν καίριο χαρακτήρα για τα Εξάρχεια. Εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις που είπε ο κ. Σπυρόπουλος, τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, τις έχουν ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι. Όταν θ’ αρχίσουμε να μπαίνουμε και εκεί, τότε θα έχει πολύ δημοσιογραφικό ψωμί».

NETWORK