Ελλάδα

Βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο στην Πειραιώς: Τα πρώτα λεπτά μετά την παράσυρση 5 ατόμων

Βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο στην Πειραιώς: Τα πρώτα λεπτά μετά την παράσυρση 5 ατόμων
Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο 5χρονος που τραυματίστηκε στο τροχαίο στην Πειραιώς, νοσηλεύεται διασωληνωμένος. Περαστικοί του έκαναν ΚΑΡΠΑ μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε βίντεο που καταγράφει τα πρώτα λεπτά μετά το σοκαριστικό τροχαίο που έγινε στην οδό Πειραιώς, όταν αυτοκίνητο παρέσυρε πενταμελή οικογένεια, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά ένας 5χρονος που νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Το βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει τις πρώτες στιγμές, όταν πολίτες σπεύδουν να βοηθήσουν την 53χρονη γιαγιά, την 33χρονη κόρη και τα τρία παιδιά, 5, 8 και 10 ετών, που παρέσυρε το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ένας 26χρονος.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Mega, πολίτες έκαναν ΚΑΡΠΑ στο πεντάχρονο αγόρι, μέχρι να φτάσει στο σημείο το ασθενοφόρο.

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 5χρονος

Το πεντάχρονο αγόρι που τραυματίστηκε σοβαρά τροχαίο στην Πειραιώς αρχικά μεταφέρθηκε στο Τζάνειο, όπου διασωληνώθηκε και στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων.

Το παιδί νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Στη χειρουργική κλινική του ίδιου νοσοκομείου νοσηλεύονται τα δύο αδέλφια του, 8 και 10 ετών, που είναι εκτός κινδύνου.

Η μητέρα και η γιαγιά των παιδιών νοσηλεύονται στον «Ερυθρό Σταυρό», εκτός κινδύνου και έχουν υποστεί κατάγματα.

Πώς συνέβη το τροχαίο στην Πειραιώς

Το τροχαίο σημειώθηκε στις 21:30 το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης στην οδό Πειραιώς, στο ρεύμα προς την Αθήνα, λίγο πριν από τη συμβολή με τη λεωφόρο Κηφισού.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος παρέσυρε πέντε άτομα- μητέρα, κόρη και τα τρία παιδιά της δεύτερης- την ώρα που προσπαθούσαν να διασχίσουν τον δρόμο.

Ο 26χρονος οδηγός συνελήφθη και κρατείται στην Τροχαία Πειραιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέθεσε πως δεν είδε την οικογένεια και πως δεν πρόλαβε να φρενάρει.