Ελλάδα

Απίστευτη εικόνα: Πήγε να ψηφίσει για τις ευρωεκλογές φορώντας το νυφικό της - Δείτε βίντεο

Απίστευτη εικόνα: Πήγε να ψηφίσει για τις ευρωεκλογές φορώντας το νυφικό της - Δείτε βίντεο
Μια νύφη έκανε το καθήκον της και ψήφισε φορώντας νυφικό.

Οι ψηφοφόροι καλούνται σήμερα από τις 07:00 έως τις 19:00 να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές 2024 και να αναδείξουν τους 21 υποψήφιους από 31 κόμματα που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έως το 2029.

Μάλιστα, ήδη ξεχώρισαν κάποιοι ψηφοφόροι όπως η νύφη στη Θεσσαλονίκη που φαίνεται στο βίντεο καθώς θα πήγαινε για να κάνει τη φωτογράφισή της αλλά ήθελε να ασκήσει και το εκλογικό της δικαίωμα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ. Να σημειωθεί πως ο γάμος έγινε την περασμένη εβδομάδα ενώ ο γαμπρός ψηφίζει σε άλλο εκλογικό κέντρο.

«Χαλκιδική θα γίνει η φωτογράφιση. Ο γαμπρός πήγε να ψηφίσει λίγο μακριά και θα έρθει από εδώ να φύγουμε, στην Καστοριά. Να είστε ερωτευμένοι και να είστε με τον άνθρωπό σας» δήλωσε.

Οι εκλογείς που είχαν επιλέξει να ψηφίσουν επιστολικά και τελικά δεν το έπραξαν ή έστειλαν εκπρόθεσμα την ψήφο τους, θα μπορέσουν να ψηφίσουν δια ζώσης μετά τις 11:00 το πρωί στο εκλογικό τμήμα που είναι εγγεγραμμένοι.

Συνολικά, στους εκλογικούς καταλόγους είναι εγγεγραμμένοι 9.796.330 εκλογείς εκ των οποίων 4.755.686 άνδρες και 5.040.644 γυναίκες. Δικαίωμα για να ψηφίσουν για πρώτη φορά έχουν 111.500 νέοι εκλογείς.

Το δικαίωμα του εκλέγειν σε αυτές τις εκλογές έχουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πολίτες από 17 ετών και πάνω, δηλαδή οι γεννηθέντες μέχρι το έτος 2007.

Πότε θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα ενημερώνουν το υπουργείο Εσωτερικών για τον αριθμό των ψηφισάντων περίπου στις 11:30, στις 14:30 και στις 17:30 και στη συνέχεια, το υπουργείο θα δίνει στη δημοσιότητα τα σχετικά στοιχεία ομαδοποιημένα ανά περιφέρεια.

Η καταμέτρηση και η διαλογή των ψήφων, συμπεριλαμβανομένων των επιστολικών, θα γίνει ως συνήθως, αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα με τη δύναμη των κομμάτων αναμένεται να δημοσιοποιηθούν από την Singular Logic γύρω στις 21:00 και της σταυροδοσίας περίπου στις 23:00.