Διεθνή

Σουλτς για τρομοκρατία: Δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε το μίσος με μίσος

Σουλτς για τρομοκρατία: Δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε το μίσος με μίσος Σουλτς για τρομοκρατία: Δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε το μίσος με μίσος
Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής άρχισε τις εργασίες της η σύνοδος της ολομέλειας στο Στρασβούργο, για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες στις 22 Μαρτίου, όπου 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 340 τραυματίστηκαν.

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς υπογράμμισε ότι «ήταν μία κυνική προσπάθεια των τρομοκρατών να μολύνουν τους Ευρωπαίους με αισθήματα φόβου και μίσους».

Η 22α Μαρτίου ήταν μία μαύρη μέρα για την Ευρώπη ολόκληρη. Οι δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων στόχευσαν την καρδιά της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες, που αποτελούν μία πολύγλωσση, κοσμοπολίτικη και ανεκτική πόλη, η οποία φιλοξενεί τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και τους διεθνείς οργανισμούς. Στόχευσαν αθώους ανθρώπους σε δημόσιους χώρους, το αεροδρόμιο και το μετρό προκειμένου να καλλιεργήσουν ένα κλίμα φόβου και μίσους στις Βρυξέλλες, το Βέλγιο και την Ευρώπη ολόκληρη, υπογράμμισε ο κ. Σουλτς.

Ο μόνος τρόπος για να ανατραπούν οι κυνικοί υπολογισμοί των δολοφόνων, επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΕΚ, είναι να διατηρήσουμε ως Ευρωπαίοι την εσωτερική μας συνοχή και αλληλεγγύη ενάντια στο φόβο. Δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε το μίσος με μίσος και τη βία με περισσότερη βία, πρόσθεσε.