Διεθνή

Ο καιρός σήμερα Κυριακή 19/6

Ο καιρός σήμερα Κυριακή 19/6
Παρατείνεται η διάρκεια του καύσωνα, με τις υψηλότερες τιμές να αναμένονται και την Κυριακή που θα αγγίξουν και πάλι τους 40 με 42 βαθμούς στην κεντρική - στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Τις μεσημβρινές κυρίως ώρες μπορεί να εκδηλωθούν τοπικές ασθενείς μπόρες στη Θεσσαλία, την κεντρική Ελλάδα και την Μακεδονία.

Οι βόρειοι άνεμοι που θα ενισχυθούν από Δευτέρα στο Αιγαίο θα συγκρατήσουν το θερμόμετρο στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, η ζέστη όμως θα διατηρηθεί καθώς και πάλι θα συνεχίσουν να σημειώνονται 37 και 38 βαθμοί.
 
Πιο αναλυτικά την Κυριακή:
 
Στη Θράκη αίθριος καιρός και στη Μακεδονία πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα για μεσημβρινές σύντομες μπόρες. Η θερμοκρασία υψηλά από 24 έως 38 βαθμούς.
                                                                                            
Στη Θεσσαλονίκη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Το θερμόμετρο από 25 έως 37 βαθμούς.
 
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά παροδική συννεφιά και ασθενείς τοπικές μπόρες. Στο Ιόνιο βόρειοι άνεμοι τοπικά μέχρι τα 5. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς, τοπικά στο Αγρίνιο μέχρι τους 38 βαθμούς.
 
Στην Πελοπόννησο παροδικές νεφώσεις και η θερμοκρασία πολύ υψηλά από 26 έως 38 και τοπικά 41 βαθμούς στα ανατολικά.
 
Παρόμοιος καιρός και στα Κύθηρα με το θερμόμετρο μέχρι τους 37 βαθμούς.   
 
Στην Κρήτη αίθριος καιρός με ασθενείς βόρειους ανέμους. Το θερμόμετρο από 26 έως 36 βαθμούς.
 
Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ήλιος με πολύ ζέστη και ασθενείς βόρειους ανέμους. Η θερμοκρασία από 26 έως 38 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλία, την κεντρική  και ανατολική Στερεά Ελλάδα πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές μεσημβρινές μπόρες. Πολύ ζέστη με τη θερμοκρασία από 28 έως 40 βαθμούς.
 
Στην Αττική αίθριος καιρός και πολύ ζέστη. Η θερμοκρασία τοπικά από 30 έως 41 βαθμούς Κελσίου.