Διεθνή

Νεκρός στο Μιλάνο ο Τυνήσιος ύποπτος για την επίθεση στο Βερολίνο

Νεκρός στο Μιλάνο ο Τυνήσιος ύποπτος για την επίθεση στο Βερολίνο
Νεκρός κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών στο Μιλάνο έπεσε ο Τυνήσιος, που ήταν ύποπτος για το τρομοκρατικό χτύπημα σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τον άνδρα σταμάτησαν αστυνομικοί για έλεγχο. Ο Τυνήσιος πριν πέσει νεκρός, άνοιξε πυρ κατά του αστυνομικού που του ζήτησε την ταυτότητά του. 

Νωρίτερα αστυνομική πηγή είχιε αναφέρει ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα του άνδρα που σκοτώθηκε στο Μιλάνο αποδεικνύουν ότι πρόκειται για τον Άνις Αμρί. Μάλιστα στην Ιταλία πέρασε από τη Γαλλία.

Το χρονικό 

Η ιταλική αστυνομία είχε πληροφορίες ότι ο δράστης της επίθεσης με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου βρισκόταν σε προάστιο του Μιλάνου. Ο ύποπτος ο οποίος ήταν πεζός κλήθηκε από την αστυνομία να σταματήσει για έλεγχο ρουτίνας στην πλατεία I Maggio στην περιοχή Sesto S.Giovanni, γύρω στις 3 τα ξημερώματα.

Τράβηξε όπλο και πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με πυροβολισμούς τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Ο αστυνομικός τραυματίστηκε ελεφρά και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. 

«Μίλησα προσωπικά με τον αστυνομικό Κρίστιαν Μόριο, που τραυματίσθηκε, και τον ευχαρίστησα για τον επαγγελματισμό του. Η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο και τις επόμενες ημέρες θα τον επισκεφθώ στο νοσοκομείο» είπε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι.

«Χάρη στην ενέργειά του, οι Ιταλοί θα μπορέσουν να περάσουν πιο ήσυχα Χριστούγεννα», τόνισε ο Μινίτι ευχαριστώντας όλα τα σώματα ασφαλείας, «για τα οποία η Ιταλία πρέπει να είναι υπερήφανη».