Διεθνή

Νέες προκλήσεις από Γιλντιρίμ: Υπάρχουν 130 αμφισβητούμενες βραχονησίδες - Ζητάμε πάλι πίσω τους 8

Νέες προκλήσεις από Γιλντιρίμ: Υπάρχουν 130 αμφισβητούμενες βραχονησίδες - Ζητάμε πάλι πίσω τους 8
Υπάρχουν 130 βραχονησίδες στο Αιγαίο «των οποίων η κυριότητα είναι αβέβαιη» δήλωσε χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, στον απόηχο των δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας και του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου,

Όπως γράφει η Hurriyet, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ανέφερε ακόμη ότι: «Στις προκλήσεις απαντάμε με χαμόγελο... Αλλά αυτό δεν πρέπει να το διαβάσουν με λάθος τρόπο» προειδοποίησε ο Τούρκος πρωθυπουργός προσθέτοντας δε ότι «πάντα έχουμεμια απάντηση να δώσουμε στις εχθρικές συμπεριφορές».

Συνεχίζοντας τις προκλητικές δηλώσεις του, ο Γιλντιρίμ ανέφερε πως ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας «επισκέφθηκε τις βραχονησίδες στο Αιγαίο και έβγαλε φωτογραφίες, ωστόσο για εμάς αυτά δεν έχουν νόημα. Υπάρχουν 130 νησίδες και βραχονησίδες υπό αμφισβήτηση».

Αναφερόμενος στην απόφαση για μη έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, ο Γιλντιρίμ είπε πως έστειλε επιστολή στον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα, εκφράζοντας την απογοήτευση της Άγκυρας για την εξέλιξη αυτή. Επανέλαβε επίσης το αίτημα της Άγκυρας για έκδοση των «8», ενώ όπως πρόσθεσε, δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Καλώ την Αθήνα να κάνει αυτό που έπραξαν και άλλοι γείτονες» είπε, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα.

Και πρόσθεσε: Τουρκία και Ελλάδα ως γείτονες χώρες πρέπει να προσπαθούν να έχουν καλές σχέσεις, καθώς δεν μπορούν να αλλάξουν τη γεωγραφία τους. Η Τουρκία δεν έχει σκοπό να χαλάσει τους δεσμούς της με τον γείτονά της».