Διεθνή

Δέσμευση Σουλτς για εξάλειψη των ανισοτήτων μεταξύ ανδρών-γυναικών

Δέσμευση Σουλτς για εξάλειψη των ανισοτήτων μεταξύ ανδρών-γυναικών
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Bild am Sonntag, ο νέος πρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος SPD και υποψήφιος για τις επερχόμενες εκλογές στη Γερμανία, τον Σεπτέμβριο, Μάρτιν Σουλτς, μίλησε για τις πολιτικές του φιλοδοξίες, εξήγγειλε τι θα κάνει στην περίπτωση που εκλεγεί νέος καγκελάριος και παράλληλα αποκάλυψε με ποιον τρόπο βοηθάει τη γυναίκα του στο σπίτι.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το τι συνασθήματα του προκάλεσε το μεγάλο ποσοστό 100%, με το οποίο εξελέγη πρόεδρος του SPD, ο Μάρτιν Σουλτς απάντησε ότι ένιωσε μεγάλη χαρά και ευθύνη για το τι θα κάνει παρακάτω. Είπε ότι δεν «καβάλησε το καλάμι» καθώς, «δόξα τω Θεώ», όπως είπε χαρακτηριστικά, πάντα είχε σκαμπανεβάσματα στη ζωή του τα οποία τον βοήθησαν να βρει την εσωτερική του ισορροπία.

Περιγράφοντας τις προτεραιότητές του σε περίπτωση που εκλεγεί νέος καγκελάριος της Γερμανίας, ο Μάρτιν Σουλτς είπε ότι δύο είναι οι άξονες της πολιτικής του. Η δέσμευση για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η κατάργηση μίας από τις μεγαλύτερες αδικίες, το γεγονός δηλαδή ότι οι γυναίκες αμείβονται λιγότερο από τους άνδρες για την ίδια εργασία. Την επόμενη εβδομάδα, όπως είπε, η γερμανική Βουλή αναμένεται να εγκρίνει έναν νόμο υπέρ της διαφάνειας που θα επιτρέπει στις γυναίκες να διαπιστώνουν εάν πληρώνονται λιγότερα και να μπορούν να απαιτούν υψηλότερους μισθούς. «Πρόκειται, είπε, για ένα σημαντικό πρώτο βήμα, αλλά δεν είναι αρκετό». Δεσμεύθηκε επίσης ότι εάν εκλεγεί καγκελάριος θα θέσει το θέμα του περιορισμού των μισθών των διευθυντικών στελεχών στο πρόγραμμά του, τις πρώτες 100 ημέρες.

Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Bild am Sonntag