Διεθνή

Ραντεβού Τραμπ με Μπαχ για να στηρίξει το Λος Άντζελες

Ραντεβού Τραμπ με Μπαχ για να στηρίξει το Λος Άντζελες
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, θα δεχθεί σήμερα στο Λευκό Οίκο τον πρόεδρο της διεθνούς Ολυμπιακής επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ, για να στηρίξει την προσπάθεια του Λος Αντζελες να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς αγώνες το 2024.

«Θέλω να βοηθήσω το Λος Αντζελες να κερδίσει τους αγώνες», είχε δηλώσει πρόσφατα ο Τραμπ κι αυτό θέλει να προωθήσει στη συνάντηση του με τον πρόεδρο της ΔΟΕ.

Το Λος Αντζελες έχει διοργανώσει δύο φορές τους Ολυμπιακούς (1932 και 1984) και έχει μεγάλο αντίπαλο το Παρίσι για τους αγώνες του 2024. Η ΔΟΕ θα αποφασίσει για τις πόλεις που θα διοργανώσουν τους αγώνες του 2024 και 2028 στις 13 Σεπτεβρίου, σε συνεδρίαση της εκτελεστικής της επιτροπής στη Λίμα του Περού.

Να σημειωθεί πως κορυφαίο στέλεχος της Ολυμπιακής επιτροπής των ΗΠΑ χαιρέτισε την προοπτική να γίνουν γνωστές ταυτόχρονα οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν στους Αγώνες του 2024 και 2028, γεγονός που θα εγγυηθεί, το Λος Άντζελες ως έναν από τους οικοδεσπότες.

Το Λος Άντζελες και το Παρίσι είναι οι δύο πόλεις που θέλουν τους Αγώνες του 2024. Καμία άλλη χώρα, δεν έχει υποβάλει πρόταση για το 2028, αλλά οι Αμερικανοί έχουν δηλώσει ότι θα είναι θετικοί για τη διοργάνωση των επόμενων αγώνων, αν δεν τους δοθούν το 2024. Επίσης, η Γαλλία αναμένεται να πάρει τη διοργάνωση του 2028, εάν οι ΗΠΑ κερδίσουν τους πρώτους αγώνες.