Διεθνή

Επικεφαλής εκκλησίας κατηγορείται για trafficking, παιδική πορνογραφία και βιασμό

photo: eurokinissi photo: eurokinissi
Για εγκλήματα όπως trafficking, παραγωγή παιδικής πορνογραφίας και βιασμό ανηλίκου κατηγορείται ο Νάασον Χοακίν Γκαρσία, επικεφαλής της εκκλησίας «La Luz del Mundo» («Το φως του κόσμου») που εδρεύει στο Μεξικό.

Ο Νάασον Χοακίν Γκαρσία ήταν γνωστός ως «ο Απόστολος» και τα παιδιά της εκκλησίας, με πάνω από ένα εκατομμύριο πιστούς, μάθαιναν ότι αν τον παράκουγαν αψηφούσαν τον Θεό. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεκαεννέα σελίδων, τρεις ανήλικοι και μία ενήλικη γυναίκα κακοποιήθηκαν, με ένα παιδί και μία γυναίκα να έχουν πέσει θύματα βιασμού. Άλλοι άνθρωποι ανέφεραν ότι αναγκάστηκαν να επιδοθούν σε σεξουαλικές πράξεις και αισθησιακούς χορούς για τον Γκαρσία «φορώντας πολύ λίγα ρούχα».

Ο Γκαρσία δεν είναι ο μοναδικός κατηγορούμενος. Τους συγκατηγορούμενούς του, που συνδέονται με την εκκλησία La Luz del Mundo, βαραίνουν κατηγορίες για συνολικά 26 εγκλήματα στη νότια Καλιφόρνια σε διάστημα περίπου τεσσάρων ετών. Τα ονόματα των θυμάτων δεν αποκαλύπτονται.

Η εκκλησία, με περισσότερους από ένα εκατομμύριο πιστούς παγκοσμίως, υπερασπίστηκε τον επικεφαλής της: «Ο Απόστολος του Ιησού Χριστού, ο αδελφός Νάασον Χοακίν Γκαρσία, συμπεριφερόταν πάντα με πλήρη σεβασμό προς τον νόμο, τους θεσμούς και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων», υποστηρίζεται στην ανακοίνωση.