Διεθνή

Κουτίνιο: Οριστικός ο δανεισμός του στην Μπάγερν Μονάχου - Υποχρεωτική οψιόν αγοράς για τους Βαυαρούς

Κουτίνιο: Οριστικός ο δανεισμός του στην Μπάγερν Μονάχου - Υποχρεωτική οψιόν αγοράς για τους Βαυαρούς
Μία μεταγραφή που μπορεί να αλλάξει τα δεδόμενα του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου οριστικοποίησε η Μπάγερν Μονάχου, με την απόκτηση του Φελίπε Κουτίνιο, αρχικά με τη μορφή δανεισμού από την Μπαρτσελόνα.  

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, που στην Μπαρτσελόνα δε μπόρεσε να φτάσει στο επίπεδο που ο ίδιος θα ήθελε, θα αγωνιστεί δανεικός τον πρώτο του χρόνο στο Μόναχο, με υποχρεωτική οψιόν αγοράς στα 120 εκατομμύρια ευρώ.

Για τη χρονιά που θα είναι δανεικός, η Μπαρτσελονά θα βάλει στα ταμεία της 8,5 εκατ. ευρώ.

Ο Κουτίνιο στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Μπάγερν Μονάχου δήλωσε: «Για εμένα αυτή η μετακίνηση είναι μια νέα πρόκληση, σε νέα χώρα, σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης».

Ο Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε, γενικός διευθυντής των Βαυαρών, σχολίασε: «Δουλέψαμε προς της κατεύθυνση αυτής της μεταγραφής και είμαστε χαρούμενοι που την ολοκληρώσαμε. Ο Κουτίνιο είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα δυναμώσει άμεσα την επιθετικής μας γραμμή».

Ο αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν, Χασάν Σαλιχάμιζιτς, είπε: «Είναι ένα παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστής, που μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις στην επίθεση».

Έτσι, τα σενάρια της ανταλλαγής του Κουτίνιο με τον Νεϊμάρ που υπήρχαν στο προσκήνιο δεν επιβεβαιώθηκαν και απομένει να φανεί τι θα αποφασίσει ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν για τη συνέχεια της καριέρας του.