Διεθνή

Ερντογάν: Συνελήφθη από τουρκικές δυνάμεις η σύζυγος του νεκρού ηγέτη του Ισλαμικού κράτους

Ερντογάν: Συνελήφθη από τουρκικές δυνάμεις η σύζυγος του νεκρού ηγέτη του Ισλαμικού κράτους
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως ο τουρκικός στρατός συνέλαβε την σύζυγο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντι.

Νωρίτερα, οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν και την μεγαλύτερη αδερφή του, τον σύζυγό της, τη νύφη του και τα πέντε τους παιδιά.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία, κάνοντας κριτική στη δημοσιότητα που έδωσαν οι ΗΠΑ στην επιχείρηση που κατέληξε στον θάνατο του ηγέτη του ισλαμικού κράτους.

Οι δηλώσεις Ερντογάν για τις συλλήψεις

«Οι ΗΠΑ είπαν πως ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε στο τούνελ. Άρχισαν εκστρατεία επικοινωνίας για το θέμα. Εγώ όμως, το ανακοινώνω εδώ για πρώτη φορά: Αιχμαλωτίσαμε την γυναίκα του και δεν το κάναμε θέμα. Με τον ίδιο τρόπο πιάσαμε την αδερφή και τον γαμπρό του στη Συρία».

Η αδερφή του Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντι, Ρασμίγια Αουάντ (65 χρονών), συνελήφθη τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου σε ένα κοντέινερ όπου ζούσε με την οικογένειά της κοντά στην πόλη της βόρειας Συρίας, Αζάζ στην επαρχία Χαλέπι, μια περιοχή που εμπίπτει στην ζώνη ασφαλείας που έχει δημιουργήσει η Τουρκία σε συνεργασία με τη Ρωσία στα συροτουρκικά σύνορα.