Διεθνή

Κορονοϊός - Γερμανία: Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών

photo: EPA photo: EPA
Αύξηση καταγράφει ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, το τελευταίο 24ωρο άλλοι 184 υπέκυψαν με τους νεκρούς πλέον από τον κορονοϊό στη Γερμανία να ανέρχονται σε 4.294.

Επιπλέον, καταγράφηκαν 2.458 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει τους 139.897, πάντα κατά τα δεδομένα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ για τις μολυσματικές ασθένειες.

Οι απολογισμοί των ασθενών που υπέκυψαν και των νέων κρουσμάτων στη Γερμανία είναι χαμηλότεροι από αυτούς που καταγράφηκαν χθες Σάββατο (242 και 3.609 αντίστοιχα) αλλά και προχθές Παρασκευή (299 και 3.380).

Ο κορονοϊός στις ΗΠΑ

Ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ εξαιτίας της ασθένειας COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, ανήλθε σε 1.891 τις τελευταίες 24 ώρες, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει έτσι τα 38.664 στη χώρα, σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει σε πραγματικό χρόνο στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 έχει φθάσει τους 732.197, σύμφωνα με αυτή τη σχολή ιατρικής που εδρεύει στη Βαλτιμόρη.

Στις ΗΠΑ καταγράφεται ο υψηλότερος αριθμός θανάτων εξαιτίας της πανδημίας στον κόσμο, όπως και ο υψηλότερος αριθμός ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ