Διεθνή

Αρχίζουν σήμερα στο ΝΑΤΟ οι τεχνικές συζητήσεις Ελλάδας - Τουρκίας, η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

wikimedia commons wikimedia commons
Ελλάδα και Τουρκία αναμένεται να κάθονται στο «τραπέζι του διαλόγου» στις 25 Ιανουαρίου, στην Κωνσταντινούπολη. Σχετικά με την επανέναρξη των τεχνικών συζητήσεων με την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε νέες δηλώσεις τονίζοντας ότι στην ουσία Ελλάδα και Τουρκία θα έχουν «τεχνικές συζητήσεις των στρατιωτικών επιτελείων Τουρκίας και Ελλάδας»

Για επανεκκίνηση τεχνικών συζητήσεων ανάμεσα στις στρατιωτικές αντιπροσωπείες Ελλάδας και Τουρκίας, κάνουν λόγο επίσης πηγές από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Anadolu.

«Ο πρόεδρός μας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ συμφώνησαν να επανεκκινήσουν οι τεχνικές συζητήσεις των στρατιωτικών επιτελείων Τουρκίας και Ελλάδας ενόψει της έναρξης των διερευνητικών επαφών. Οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν σήμερα στις 3 στις Βρυξέλλες» αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται πως Ελλάδα και Τουρκία επανεκκινούν τις διερευνητικές τους συνομιλίες στις 25 Ιανουαρίου, ενώ η συνάντηση θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη».