Διεθνή

Όλαφ Σολτς κατά φον ντερ Λάιεν: Η στρατηγική της για τους εμβολιασμούς είναι «σκ@@@»

Intime Intime
Απασφάλισε ο Γερμανός αντικαγκελάριος κατά της επικεφαλής της Κομισιόν, το Βερολίνο, δεν μπορεί να αφήσει αυτά τα σκ...ά να επαναληφθούν.

Ξέσπασε ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καταγγέλλοντας τη στρατηγική της ΕΕ για τους εμβολιασμούς. Το Βερολίνο δεν μπορεί «να αφήσει αυτά σκ@@@ να επαναληφθούν» τονίζει.

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα του Σολτς είχε αντιταχθεί στον διορισμό της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη θέση της ως επικεφαλής της Κομισιόν το 2019 και είχε κάνει λόγο για μια σειρά από λάθη όταν εκείνη ήταν υπουργός Άμυνας στη Γερμανία.

Η Bild, επικαλούμενη πηγές, αναφέρει ότι η Μέρκελ άφησε τον Σολτς να εκφράσει τα παράπονά του και τον σταμάτησε μόνον όταν αναφέρθηκε ονομαστικά στην φον ντερ Λάιεν. Ωστόσο η καγκελάριος φαίνεται ότι είναι το μόνο άτομο στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό που προτίθεται να σταθεί στο πλευρό της προέδρου της Κομισιόν.

Σύμφωνα με την Bild, πέραν της φον ντερ Λάιεν, Γερμανοί υπουργοί εξέφρασαν δυσαρέσκεια και με την Επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, που κατηγορείται ότι απέτυχε να εξασφαλίσει συμβόλαιο με την Pfizer μέχρι τον Νοέμβριο, ενώ η Βρετανία και οι ΗΠΑ είχαν πετύχει συμφωνίες από τον περασμένο Ιούλιο.

NETWORK