Διεθνή

«Δεν θα δώσουμε ούτε μέτρο» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ -Οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας -Ουκρανίας ανοίγουν «παράθυρο» ελπίδας για τον πόλεμο (βίντεο)

«Δεν θα δώσουμε ούτε μέτρο» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ -Οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας -Ουκρανίας ανοίγουν «παράθυρο» ελπίδας για τον πόλεμο (βίντεο)
Ραγδαίες είναι συνεχώς οι εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία η οποία δέχτηκε να κάνει διαπραγματέυσεις με την Ρωσία στην Λευκορωσία και αυτό να δίνει μια μικρή ελπίδα. Ο Ουκρανός Υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι «δεν θα δώσουμε ούτε μέτρο από την χώρα μας». Αύριο θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις.

«Μέχρι να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχη. Αυτός ο πόλεμος είναι ο πόλεμος του λαού. Δεν θα υποκύψουμε, δεν θα δώσουμε ούτε μέτρο από το έδαφός μας.

Προσεγγίζουμε τις διαπραγματεύσεις με πολύ απλό τρόπο. Πάμε να ακούσουμε τι έχει να πει η Ρωσία και τι πιστεύουμε εμείς για αυτά. Αν η Ρωσία με εντολή Πούτιν χρησιμοποιήσει πυρηνικά κατά της Ουκρανία θα είναι καταστροφή για τον κόσμο.

Η απόφαση Πούτιν να θέσει σε συναγερμό τις δυνάμεις για τα πυρηνικά, ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση για τις συνομιλίες των δύο πλευρών. Νομίζει ότι έτσι θα πιέσει, αλλά δεν θα υποκύψουμε», αυτά δήλωσε πριν από λίγο ο Ουκρανός Υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα.

Δείτε βίντεο:

Νωρίτερα ο Ζελένσκι έκανε γνωστό το αποτέλεσμα της συνομιλίας του με τον Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Αύριο, Δευτέρα, οι διαπραγματεύσεις Ουκρανίας -Ρωσίας

Η ανάρτηση Ζελένσκι:

«Το αποτέλεσμα της συνομιλίας με τον Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Συμφωνήσαμε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική χωρίς προηγούμενες προϋποθέσεις στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, στην περιοχή του ποταμού Pripyat.

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο ανέλαβε την ευθύνη για το γεγονός ότι την ώρα της αποχώρησης, των διαπραγματεύσεων και της επιστροφής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, όλα τα αεροπλάνα, ελικόπτερα και πύραυλοι που τοποθετήθηκαν στο έδαφος της Λευκορωσίας θα παραμείνουν στο έδαφος.»

Ρωσία και Ουκρανία κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Οι Ουκρανοί πηγαίνουν στη Λευκορωσία για να διαπραγματευτούν, έκανε γνωστό νωρίτερα το Κρεμλίνο, με την είδηση αυτή να φέρνει ένα παράθυρο ελπίδας ότι θα βρεθεί λύση και θα σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η ουκρανική αντιπροσωπεία πρόκειται να διαπραγματευτεί με τη ρωσική πλευρά στο Γόμελ και βρίσκεται καθ' οδόν, όπως αναφέρθηκε στο Εθνικό Κέντρο Τύπου της Λευκορωσίας.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της επίσημης ρωσικής αντιπροσωπείας των διαπραγματευτών και βοηθός του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι.

Επιπλέον όπως αναφέρεται και παραπάνω πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των ηγετών της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο και Βολοντιμίρ Ζελένσκι.