Διεθνή

Τραγωδία δίχως τέλος στην Ουκρανία: Σκοτώθηκε 7χρονη από «βόμβα διασποράς» σε σχολείο

Τραγωδία δίχως τέλος στην Ουκρανία: Σκοτώθηκε 7χρονη από «βόμβα διασποράς» σε σχολείο
Ως ασπίδα προσπάθησε να λειτουργήσει ο παππούς της 7χρονης για να την προστατεύσει από την έκρηξη.

Τραγωδία στην Ουκρανία καθώς συνεχώς αυξάνεται ο κατάλογος των παιδιών που χάνουν τη ζωή τους από την ρωσική εισβολή. 

Συγκλονίζει ο θάνατος ενός 7χρονου κοριτσιού, όταν Ρώσοι έβαλαν στο στόχαστρο το σχολείο της ρίχνοντας «βόμβα διασποράς» για να το ισοπεδώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την «Daily Mail», η Αλίσα Χλάνς υπέκυψε στα τραύματά της μία ημέρα αφότου τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση των ρωσικών δυνάμεων.

Συγκινητική ήταν η κίνηση του παππού της που την συνόδευε στο σχολείο, ο οποίος έσπευσε να την προστατεύσει μόλις άκουσε εκκωφαντικό θόρυβο από την έκρηξη. Ωστόσο βρήκε ακαριαίο θάνατο.

alisa

Στο νοσοκομείο πέθανε η 7χρονη 

Η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ολένα, αναφέρθηκε στην 7χρονη Αλίσα, η οποία, όπως είπε, ήταν ένα τα έξι θύματα που έχασαν τη ζωή τους όταν χτυπήθηκε το σχολείο τους στην πόλη Οκτίρκα.

Η Ολένα Ζελένσκι πρόσθεσε ότι ο παππούς της Αλίσα προσπάθησε να τη σώσει ωστόσο, σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της εγγονής του.

Η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας, Ιρίνα Βενεντίκτοβα, ανακοίνωσε ότι το επτάχρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του τρεις μήνες προτού γίνει οκτώ ετών.

Η Αλίσα, όπως είπε, πέθανε στο νοσοκομείο, ένα 24ωρο μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στη μικρή πόλη Oκτίρκα, που απέχει μία ώρα οδικώς από τα βορειοανατολικά σύνορα της Ουκρανίας.