Διεθνή

Ντύθηκε γυναίκα για να μην πολεμήσει, αλλά τον έπιασαν στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Μολδαβία

Ντύθηκε γυναίκα για να μην πολεμήσει, αλλά τον έπιασαν στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Μολδαβία Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟ: EPA / VASILIY ZHLOBSKY
Ουκρανοί συνοριοφύλακες ισχυρίζονται ότι σταμάτησαν έναν άνδρα «λιποτάκτη», ντυμένο με γυναικεία ρούχα, που προσπαθούσε να διαφύγει από τις μάχες περνώντας στη Μολδαβία.

Ουκρανοί συνοριοφύλακες έκαναν την ασυνήθιστη ανακάλυψη σε ένα πέρασμα της Μολδαβίας.

Σταμάτησαν ένα ταξί με ένα παράξενα ψηλό, βαθύφωνο άτομο, το οποίο ήταν ντυμένο με γυναικεία ρούχα. Το άτομο αυτό είχε μακριά μαλλιά, ένα καπέλο από δέρμα λεοπάρδαλης και κολάν κάτω από ένα χοντρό μπουφάν.

Οι συνοριοφύλακες υποψιάστηκαν έντονα όταν βρήκαν ένα πιστοποιητικό στρατολογίας (σ.σ. οι άνδρες μεταξύ 18 και 60 ετών έχουν κληθεί να παραμείνουν στην Ουκρανία και να πολεμήσουν τους Ρώσους).

Ήταν ένας 26χρονος άνδρας στον οποίο -σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Daily Mail, είχε έρθει χαρτί για να παρουσιαστεί σε ένα συγκεκριμένο σημείο και να ενταχθεί στις δυνάμεις υπεράσπισης της χώρας του.

Δεν είχε πάει να παρουσιαστεί την καθορισμένη ημερομηνία και φέρεται να είχε κηρυχθεί λιποτάκτης.

Τον... πρόδωσε η μπάσα φωνή

Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι που κάποιος παρατηρητικός συνοριοφύλακας καθώς έκανε τον έλεγχο στους επιβάτες τον οχημάτων του ζήτησε να κατέβει από το ταξί.

Όλοι εντυπωσιάστηκαν από την ψηλή «γυναίκα» με τα ξανθά μαλλιά που κατέβηκε, αλλά όταν τη ρώτησαν κάτι και εκείνη απάντησε είχε μια παράξενη για γυναίκα, μπάσα φωνή.

Αμέσως κατάλαβαν ότι πρόκειται για λιποτάκτη. Του ζήτησαν τα χαρτιά του και εκείνος τους είπε ότι δεν είναι γυναίκα αλλά άνδρας και τους έδειξε την ταυτότητα του. Αμέσως τον έθεσαν υπό κράτηση.