Διεθνή

Κέβιν Σπέισι: Ποινική δίωξη για σεξουαλικές επιθέσεις εις βάρος τριών ανδρών

Κέβιν Σπέισι: Ποινική δίωξη για σεξουαλικές επιθέσεις εις βάρος τριών ανδρών
Οι φερόμενες σεξουαλικές επιθέσεις έλαβαν χώρα στο Λονδίνο μεταξύ Μαρτίου 2005 και Αυγούστου 2008, καθώς και στο Γκλούσεστερσαϊρ τον Απρίλιο του 2013.

Ο ηθοποιός του Χόλιγουντ, Κέβιν Σπέισι, κατηγορείται πλέον κι επίσημα για τέσσερις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης εναντίον τριών ανδρών, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο 62χρονος κατηγορείται, μαλίστα, και για έναν βιασμό.

Η Rosemary Ainslie - επικεφαλής του Τμήματος Ειδικών Εγκλημάτων της Εισαγγελίας (CPS) - δήλωσε σχετικά:

Η CPS ενέκρινε την απαγγελία ποινικών κατηγοριών κατά του Κέβιν Σπέισι, 62 ετών, για τέσσερις υποθέσεις σεξουαλικής επίθεσης κατά τριών ανδρών.

Του απαγγέλθηκαν επίσης κατηγορίες για την πρόκληση ενός ατόμου σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συγκατάθεση. Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν μετά από επανεξέταση των στοιχείων που συγκέντρωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία κατά την έρευνά της.

Η Εισαγγελία του Στέμματος υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η ποινική διαδικασία κατά του κ. Σπέισι είναι ενεργή και ότι έχει το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη.

Ο Σπέισι είναι ένας από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς παγκοσμίως με σημαντικούς ρόλους σε ταινίες όπως, «Οι συνήθεις ύποπτοι», «LA Εμπιστευτικό» και «Seven».

Ο Αμερικανός ηθοποιός πρωταγωνίστησε πιο πρόσφατα στη σειρά του Netflix «House of Cards».