Διεθνή

Νέα «βόμβα» Μόσχας: «Δεν θα δίνουμε πετρέλαιο στις χώρες που θα επιβάλουν πλαφόν στην τιμή»

Νέα «βόμβα» Μόσχας: «Δεν θα δίνουμε πετρέλαιο στις χώρες που θα επιβάλουν πλαφόν στην τιμή» Φωτογραφία: Pixabay
Η Ρωσία δεν θα προμηθεύει πετρέλαιο χώρες που αποφασίζουν να επιβάλουν ανώτατο όριο τιμών στο πετρέλαιό της, δήλωσε η διοικητής της ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας, Ελβίρα Ναμπιούλινα, σε ενημέρωση την Παρασκευή.

Η Ναμπιούλινα σημείωσε ότι το σχέδιο των χωρών της G7 - που αποσκοπεί στον περιορισμό των ενεργειακών εσόδων της Ρωσίας σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι επιλογές της Μόσχας για τη χρηματοδότηση της στρατιωτικής εκστρατείας της στην Ουκρανία - θα οδηγήσει επίσης σε αύξηση των διεθνών τιμών πετρελαίου.

«Απ' ό,τι καταλαβαίνω, δεν θα προμηθεσουμε πετρέλαιο σε εκείνες τις χώρες που πρόκειται να επιβάλλουν ένα τέτοιο ανώτατο όριο και το πετρέλαιό μας θα ανακατευθυνθεί στις χώρες που είναι έτοιμες να συνεργαστούν μαζί μας», δήλωσε χαρακτηριστικά η η διοικητής της ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας.

Το σχέδιο για πλαφόν - το οποίο έθεσε επί τάπητος για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν - προβλέπει να μην ξεπερνά η τιμή το μισό της ρωσικής τιμής αγοράς, ωστόσο η μορφή της τελικής συμφωνίας και το επίπεδο των τιμών δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.