Διεθνή

Η Gazprom τρολάρει την Ευρώπη με ένα βίντεο για τον βαρύ... χειμώνα που έρχεται

Η Gazprom τρολάρει την Ευρώπη με ένα βίντεο για τον βαρύ... χειμώνα που έρχεται
Μετά τις απειλές, η Gazprom «το έριξε»... στις ειρωνείες: Με ένα βίντεο στα social media «σπάει πλάκα» για τον δύσκολο χειμώνα που περιμένει εκατομμύρια νοικοκυριά στην Ευρώπη.

Η Gazprom δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει πώς η Ευρώπη θα μπορούσε να «παγώσει» χωρίς το εισαγόμενο ρωσικό φυσικό αέριο αυτόν τον χειμώνα.

Ο ενεργειακός γίγαντας, ο οποίος παραδοσιακά έχει μεγάλη αγορά στην ήπειρο, κυκλοφόρησε το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ δημιούργησαν την κρίση στις προμήθειες φυσικού αερίου που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, επειδή ώθησαν τους Ευρωπαίους ηγέτες προς το «αυτοκτονικό» βήμα να διακόψουν την οικονομική και ενεργειακή τους συνεργασία με τη Μόσχα.

Όταν ρωτήθηκε τι πρέπει να γίνει ώστε ο αγωγός Nord Stream να τεθεί και πάλι σε λειτουργία και να στέλνει φυσικό αέριο στην Ευρώπη, η εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε στο Reuters:

Ακούστε, μου κάνετε ερωτήσεις τις απαντήσεις στις οποίες γνωρίζουν την απάντηση ακόμη και τα παιδιά: Αυτοί που το ξεκίνησαν πρέπει να το σταματήσουν.