Διεθνή

Αναφορές για στρατό στα σύνορα Γεωργίας - Ρωσίας για τους λιποτάκτες: «Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση», λέει το Κρεμλίνο (βίντεο)

Αναφορές για στρατό στα σύνορα Γεωργίας - Ρωσίας για τους λιποτάκτες: «Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση», λέει το Κρεμλίνο (βίντεο)
Mέσω Γεωργίας επιχειρούν να «ξεφύγουν» από την επιστράτευση που κήρυξε ο Πούτιν χιλιάδες Ρώσοι, που αρνούνται να πολεμήσουν στο ουκρανικό μέτωπο.

Δυνάμεις του στρατού φέρεται να στέλνει στα σύνορα με τη Γεωργία το Κρεμλίνο, προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση σε όσους στρατεύσιμους επιχειρούν εγκαταλείψουν την χώρα μετά την ανακοίνωση μερικής επιστράτευσης από τον πρόεδρο Πούτιν.

Πλάνα από την μικρή πόλη Chmi στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο από τη Ρωσία προς την περιοχή της Νότιας Οσετίας της Γεωργίας, δείχνουν τουλάχιστον έξι στρατιώτες πάνω σε ενα τεθωρακισμένο όχημα να προσπερνούν την ουρά που έχει σχηματιστεί και να κατευθύνονται προς τα σύνορα.

Αυτό τουλάχιστον επικαλείται η Daily Mail, παρουσιάζοντας το παρακάτω βίντεο:

Δεν κλείνει τα σύνορα διαμηνυεί το Κρεμλίνο

Όπως μεταδίδει ωστόσο το Guardian, το Κρεμλίνο δεν έχει λάβει καμία επίσημη απόφαση για το κλείσιμο των ρωσικών συνόρων - σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους.

Η μερική επιστράτευση του Πούτιν έχει οδηγήσει χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους, σε μια προσπάθει να εγκαταλείψουν τη Ρωσία, ενώ ήδη υπάρχουν εκκλήσεις για απαγόρευση της διέλευσης των στρατεύσιμων από τα σύνορα.

Σημειώνεται πως σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Ντμίτρι Πεσκόφ αναγνώρισε ότι ορισμένες κλήσεις για την επιστράτευση είχαν εκδοθεί κατά λάθος, σημειώνοντας πως τα λάθη θα διορθωθούν.