Διεθνή

Νέες προκλητικές δηλώσεις από Ομέρ Τσελίκ: «Κάνουμε βήματα, αλλά δεν βλέπουμε το ίδιο από την ελληνική πλευρά»

Νέες προκλητικές δηλώσεις από Ομέρ Τσελίκ: «Κάνουμε βήματα, αλλά δεν βλέπουμε το ίδιο από την ελληνική πλευρά»
Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος AKP της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ.

«Κάνουμε βήματα, αλλά δεν βλέπουμε το ίδιο από την ελληνική πλευρά», είπε ο Ομέρ Τσελίκ μετά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Αποφάσεων και Διοίκησης, αναφερόμενος στην ένταση με την Ελλάδα.

«Τα πρόσωπα στο Γενικό Επιτελείου Στρατού στην Ελλάδα δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος αυτών των θέσεων και προβάλλουν συνεχώς προσεγγίσεις που απευθύνονται στην ακροδεξιά της ελληνικής εσωτερικής πολιτικής. Η Ελλάδα παραβιάζει συμβάσεις, είναι παιδική η συμπεριφορά της».

Στη συνέχεια, ακολούθησε νέα προσωπική επίθεση προς τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Ο Μητσοτάκης μιλά σαν κυβερνήτης άλλων χωρών. Αυτά τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν με τη διπλωματία. Η Ελλάδα έχει εχθρική στάση προς την Τουρκία, λέγοντας ότι έχουν την υποστήριξη των δυτικών χωρών και αγοράζουν τεθωρακισμένα και αεροσκάφη. Σε όλη την Ιστορία, πάντα η Τουρκία ήταν δίπλα τους.

Έγινε σεισμός στην Ελλάδα, όσοι έφυγαν ήρθαν στην Τουρκία. Στην οικονομική κρίση, η Τουρκία άπλωσε το χέρι της… Κάποιος θέλει να παρασύρει την Ελλάδα σε περιπέτειες. Η Τουρκία έχει πολύ ισχυρή διπλωματική Ιστορία. Αν δείξετε επιθετικότητα, τότε "μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα".

Αυτές οι πολιτικές βλάπτουν την Ελλάδα και δεν ωφελούν κανέναν», καταλήγει ο Ομέρ Τσελίκ.